Медийни новини накратко

– Ваня Николова вече не е главен редактор на MAX. На този пост я наследи Павел Колев, който има всички шансове най-сетне да го превърне в мъжко списание. Първият му ход обаче – интервю с Венелина Гочева (Христо Кьосев-style) – засега не е в тази посока.

– Новият проект на издателството на MAX – QM, ще се казва Hello! и ще бъде пряк конкурент на OK! и Story. За негов главен редактор е назначен познатият от тв екрана светски и моден коментатор Мон Дьо.

– Мила Кръстева, вездесъщата търговска директорка на Playboy, Grazia и Maxim, напусна Attica Media Bulgaria и стана изпълнителен директор на конкурентната Liberis. Тя ще издава у нас модното Glamour и мъжкото Men’s Health, а в по-далечно бъдеще – може би и GQ. Настъпват ли тежки времена за бившите ми шефове от Attica? Май да. През миналата година Playboy беше едно от малкото месечни списания у нас (и единствено мъжко такова), регистрирало спад в приходите си.

– В близките месеци на българския пазар ще стъпи ново лицензно списание за коли – нещо като по-луксозна и авторитетна версия на Top Gear и Motor Show. Очаква се то да размести сериозно пластовете в автомобилния сегмент. Неговият главен редактор все още не е обявен.

– Българският Cosmopolitan отскоро е с нов главен редактор – доскорошната заместничка Детелина Стаменова.

– Наесен продуцент на Dancing Stars по bTV ще бъде не Нико Тупарев, а доскорошният му съдружник в SIA Димитър Митовски, който продуцираше Big Brother 4 по Нова телевизия през есента на 2008-а.

To be continued…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s