Playboy и кризата


Ръководството на легендарното списание за мъже „Плейбой“ възнамерява да съкрати тиража и броевете заради икономическите трудности. Изпълнителният директор Джером Керн вече съобщи, че вместо два броя за юли и август ще бъде издаден само един, което ще даде възможност да се съкратят разходите за печат и за разпространение. Освен това компанията разглежда въпроса за намаляване на тиража на бъдещите броеве на списание и съкращаването на разходите за реклама.

През последните месеци ръководството на списанието вече е предприело серия от принудителни съкращения, като между другото затвори офисите си в Ню Йорк. Според данни на Бюрото за контрол върху тиража на вестниците и списанията „Плейбой“ е загубил 600 хиляди читатели между 2006-2008 г.

Дъщерята на основателя на „Плейбой“ Хю Хефнър – Кристи Хефнър, през януари подаде оставка от поста главен изпълнителен директор и председател на борда на директорите на Playboy Enterprises след 20 години работа.

(агенция Блиц)

Междувременно, корицата на юнския Playboy USA беше възложена на ексцентричния фотограф Тери Ричардсън, познат със скандалните си рекламни кампании за Sisley и други модни марки. Той е заснел фотосесия с актрисата Америка Оливо, която има роля в предстоящия блокбъстър „Трансформърс 2“.

Ричардсън е известен с това, че снима с любителска техника и търси риалити-внушения, заимствани от аматьорската фотография – нещо диаметрално противоположно на онова, с което Playboy стана легенда.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s