TV2 става PRO.BG

на


(press release)

От днес стартира и промяната в ТВ2. След като миналата седмица РИНГ се промени на RING.BG, а радио Мила вече се казва PRO FM, дойде време и за промяната в основната медиа в групата на ТВ2. През лятото на 2008 година ТВ2 и РИНГ бяха обединени след закупуването им от международната медийна компания CME – Central European Media Enterprises. Последната е основен медиен играч за Централна и Източна Европа, притежава 22 медии в 7 европейски държави, достигащи до обща аудитория от 97 милиона зрители. Още от самото начало СМЕ даде заявка, че ще прави промени и закупи правата на „А” Професионална Футболна Група, „Шампионска лига” и „Лига Европа”, започнаха да се правят Новини, както и първото собствено риалити на ТВ2 – „Размяна на съпруги”. Сега медийната група продължава да изпълнява плана си за развитие в България, а именно да създава и налага нови и модерни медии, които да се борят за зрителската аудитория.
От днес зрителите ще могат да видят новото лого и име на канала, а на 4 юли ТВ2 ще изчезне от ефира, за да даде място на новата марка – PRO.BG. „Променяме не само името си, но и цялостната визия и концепция на канала. Започваме от днес, с показване на логото, а на 4 юли зрителите ще видят и изцяло новото ни лице”, споделя Огнян Димов, генерален директор на ТВ2 Груп.
Визуалната промяна е само началото в преобразуването на канала. От есента PRO.BG ще бъде и с изцяло нова програмна схема. „Ще стартираме сутрешен блок, различен от всичко, което е в ефира на телевизиите в България. Подготвяме собствено следобедно шоу, а продуцентите ни вече работят по втория сезон на „Размяна на съпруги”. Имаме оригинални идеи и за нови риалити предавания и игри, които да забавляват зрителите. Ще правим всичко в PRO.BG основно сами, но няма да спрем работата си с външните продуценти. ”Вечерното шоу на Азис” и „Градски легенди” ще са част и от новата схема, но ще има и много нови неща, и изненади в програмата ни”, разказва Лилиана Славова, програмен директор на ТВ2.

Заедно с PRO.BG на 4 юли ще стартира и новият уеб сайт на телевизията – http://www.probg.bg/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s