Защо ще гласувам за Бойко Борисов утре

on


Напълно възможно е половината посетители на този сайт да бъдат възмутени от намерението ми. Не толкова заради тях, колкото за останалата половина, ще изброя накратко причините, поради които утре ще пусна бюлетина за партията на пожарникаря, популиста, живковиста, бодигарда, мутрата, позьора, Чък Норис и т.н. и т.н.
И така:

1. Само убедителна победа на ГЕРБ гарантира изваждането на червената партия от властта. Надявам се доста хора се убедиха за последните 4 години, че нейното присъствие там не се отразява добре на държавата.

2. Авторитаризмът на Бойко Борисов, ако изобщо приемаме, че неговото управление ще е от този тип, в никакъв случай не е неуместен тип власт спрямо мързелив и неинициативен народ като нашия. Той би бил и най-близката форма на управление до президентската република, за която все повече хора са съгласни, че е много по-подходяща за нас. При нации с липсваща политическа култура е много по-добре да се търси отговорност от една конкретна личност, отколкото от цяла парламентарна група, пълна с крадливи мишки.

3. Именно защото е суетен и позьор, Бойко Борисов е в състояние да свърши повече работа, отколкото политици като Иван Костов, Мартин Димитров, а да не говорим за Станишев или Доган. В желанието си да бъде харесван все повече и повече и да остане в историята, покрай един куп ПР-акции генералът все ще направи и нещо полезно. Като кмет със сигурност е свършил повече работа в София, отколкото хора като Софиянски, Янчулев или Каракачанов.

4. Гласуването за партии като Лидер, РЗС и др.п. не е свързано с достатъчно гаранции, че ще настъпи някаква видима промяна.

5. Отново се връщам към точка 1 – няма по-сигурен начин социалистите да бъдат извадени от управлението на държавата, а това е най-важното нещо в момента. Ето защо утре ще сложа хиксче срещу партията на 3-а позиция в интегралната бюлетина. Направете го и вие и можете да сте спокойни, че сте постъпили правилно. Каквото и да се случва по-нататък, без хората на Станишев и Овчаров все ще сме по-добре. Ако не гласувате или гласувате за друга партия, вероятността червените плюс ДПС да останат във властта остава много голяма.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s