Monte Bianco в новия мол

Това е един от коктейлите в италианския сладоледен бар Gelato точно срещу павилиона за вестници в „Сердика център“. Вече не помня на кой етаж беше. Сервираха ни го италианци (половината от персонала там) и даже ръкопляскаха на находчивия избор. Съдържа солидно количество лимонов сладолед и шампанизирано вино Proseco. Действа много освежаващо. Най-добре е да разбъркаш с лъжицата и да пиеш със сламката. Това удоволствие струва около 11 лева и си заслужава всяка стотинка от тях.
В менюто на Gelato всичко е от сладолед: сладоледена лазаня, сладоледена пица, сладоледени спагети „карбонара“ (ахаха) и даже сладоледени яйца на очи, чиито „жълтъци“ всъщност са от кайсии. Това е и май единственото кафене в новия мол, където може да се пуши. В Costa cafe и Coffee Heaven пепелници не видяхме.

Иначе за новия мол – какво да ви кажа. Огромна работа. Усещането е все едно си в някакъв терминал на аерогара, и то от най-големите световни такива – Хийтроу, Франкфурт, Мюнхен, Цюрих…
Магазините – много добри. Ама наистина много добри, поне засега. Такова голямо разнообразие не е имало досега в България.
Посетители – бол, по ескалаторите пълно с народ, заведенията – пълни. Купувачите обаче не са много. Народът само зяпа, без да купува. В някои магазини продавачите седят самотни и гледат тъжно.
Като цяло обстановката все още е леко стерилна, няма атмосфера и уют. Входовете на мола – ужасни, със стъпала, които изкачваш пеш. Паркингът на покрива те кара да се чувстваш като в Америка. Супермаркетът „Пикадили“ – добре. Оттам обаче до колата ти е доста път през коридори и асансьори, който не можеш да извървиш с количката.
Книжарници – много добри. Парфюмерии също. В „Технополис“ – скъпотия, но и голямо разнообразие.
Местата за бързо хранене – добре организирани, с дизайнерски маси и столове, плюс удобни дивани. Налице са микровълнови печки, в които можеш да си дозатоплиш яденето, ако ти е студено, или просто да подгрееш млякото на бебето.

Като цяло – впечатляващо място. Чувстваш се като на Запад. Основен минус – няма кино, нито някакъв друг развлекателен център. Засега не са почувствали вреда от това – напливът от софиянци и не-софиянци ще продължи поне 3 месеца. Но след това ще го почувстват.

One Comment Add yours

  1. Димитър каза:

    И аз мисля, че този мол е по-добър от другите съществуващи. Наистина има по-западен вид.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s