Какво се крие зад името Георги (честит 6 май)

Името Георги е смятано за едно от най-мощните и силни в творческо отношение. Планетните му господари са Слънцето и Венера. Те му дават артистичност и мъжественост.
За да се изгради образа на християнския Свети Георги, са заимствани черти от тракийския Херос.

Мъжете с името на светията, убил змея, винаги се борят докрай. Буквата „Г“ ги прави горди и непреклонни. Имат силен дух и ясно формулирани принципи, които отстояват докрай. Най-силната им черта е тяхната последователност. Не обичат да губят независимостта си. По природа са „вълци единаци“. Изявяват се като пазители на традиции: в политиката, спорта, бойните изкуства, армията. Стремят се да блеснат. Обичат да се кичат с военни лаври и харесват униформата. Твърдоглави и волеви, при тях няма средно положение: или са на върха, или са мрачни и изпаднали. Не понасят и някой да е наравно с тях. Имат отлична памет. С радост изчакват удобен момент, за да припомнят нечии чужди грешки.

Георгевците са галантни мъже. Имат представителна външност и не остават незабелязани. Тяхната атлетична фигура прави впечатление на съществата от женски пол. Въпреки че около тях винаги има красиви създания, готови на всичко, те не поемат нещата в свои ръце. Те не са свалячи. Оставят се на течението и често ги завладяват по-агресивните жени. По отношение на обясненията са много трудни и често остават неразбрани. Така любовният им живот понякога се превръща в голямо недоразумение. Понякога се налага да търпят жена, към която нямат чувства. Тяхната гордост им пречи да положат усилия и да покорят жената от мечтите си. За да се чувстват комфортно и удобно, те имат нужда от професионален успех и признание, а не от любовта на някоя жена. Дори парите за тях не са от значение. Своите деца ги превръщат в най-добрите заместници на бащиния професионален трон.

Жоровците са силни личности и самодисциплинирани. Затова са родени да командват и да бъдат шефове. Отговорни и вманиачени на тема професионализъм, те се борят с всички сили срещу посредствеността. Те не са кариеристи, но обичат да печелят титли и рекорди, звания и награди. Не обичат леката и спокойна работа. Отдават им се професии на офицери, спортисти в индивидуалните спортове, ръководители и полицаи. Биват ценени за чудесните си качества, но нямат много приятели, заради чепатия си характер и крайни амбиции. Затова и кариерата си правят най-често сами, без покровители. Винаги превишават правата си, а в спорове са ненадминати. За тях първото място е най-важно, а второто – равно на последното.

Здравето им е добро. Това личи и по външния вид. Не обичат да се оплакват и да посещават болници. Техният лек е работата. В по-зряла възраст могат да имат проблеми с кръвното налягане, неврит или ишиас. Имат заложби на дълголетници.

Когато фамилията се дублира с името (Георги Георгиев), попадат под мощни и изнервящи вибрации. Така могат да се превърнат в престъпници с неизвестен край.

Успешните години в живота на Георгевците: 16-24, 35-43, 48-52.

One Comment Add yours

 1. Парфюми каза:

  Оле, мерси човече, повечето от тези неща не ги знаех.
  Страхотен си, направо немога да повярвам колко много се крие в името Георги.

  Честит имен ден на патерици от мен.
  Със здраве да си носиш името.

  Поздрави

  Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s