Bye, bye, FHM и Мач магазин

на

Две кратки новини от днес. Фалитът на  FHM вече е почти официален. Краят на списанието, който предрекох още при напускането му в края на януари, е факт и това е било съобщено на малкото останали служители в офиса на „Граф Игнатиев“.
Разбира се, това не означава, че издателите Сергей Матеев и Слава Солакова ще си платят дълговете към един куп автори и фирми. Който работил, работил, битият – бит, а Сергей – Матеев.
Искрено съжалявам всички, които са имали някакви други илюзии или надежди, свързани с FHM от февруари насам. Оттогава до днес, 18 май, редакцията успя да пусне само един, прощален и трагичен като съдържание брой. Разбира се, успоредно с това твърдяха, че всичко при тях било наред.

Втората новина е свързана със спирането на още едно мъжко списание, за което работих и което до голяма степен създадох – Мач магазин. Предстоящият нов брой ще бъде и последен в историята му и това е било съобщено на екипа. Тази новина я приемам с по-голямо съжаление и дори с тъга, защото подобно списание има бъдеще и място на пазара. Нужен му беше само по-добър и мотивиран редакционен състав. Но това е положението. В периоди на криза талантът и ентусиазмът са по-дефицитна стока от хартията и мастилото.

Какво мога да добавя към тези две новини? Нищо друго освен констатацията, че се освобождава солидна пазарна ниша за проекта „69“… До появата му на бял свят остават точно 2 седмици!

5 коментара Добавяне

 1. Анонимен каза:

  Явно с каквото се захванеш и фалира 🙂

  Харесвам

 2. Щеше да бъдеш прав, ако фалираха, докато аз съм там… Сега си просто духовит, браво, 6.

  Харесвам

 3. spike каза:

  По-скоро всичко, което оставиш, фалира… С изключение на Playboy. 🙂

  Харесвам

 4. Peter каза:

  Е, Неделчев, кризата и затъването не се проявяват веднага. Ти си потопил корабите и си напуснал борда презглава, след което те са потънали 😉

  Харесвам

 5. А Playboy защо тогава не е потънал, отворко, след като го потопявах този кораб цели 4 години? Ако само с такива коментарчета като твоето и с намигания по сайтове ставаше работата… щеше да е пълно с непотопяеми самолетоносачи.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s