Кратки медийни новини

– До края на годината телевизия PRO.BG ще престане да съществува в този си вид. Новият формат на канала ще бъде тип „женска телевизия“. Публицистичните и новинарски предавания ще бъдат слети или пренасочени към другия канал, собственост на същата медийна група – bTV.

– В редакциите на списанията Playboy и Maxim бяха извършени драстични съкращения поради нестабилното финансово състояние. Екипът на Maxim беше принуден да напусне досегашния си офис и да се нанесе в сградата на Playboy и останалите издания на Attica Media. Промени има и във фотографските екипи на списанията. Занапред основен фотограф на Maxim и Playboy ще бъде грък – Костас Митропулос.

– Списание Penthouse, което не е издавало нов брой от края на месец юни, усилено си търси купувач. Според данни на дистрибутори, процентът на непродадени копия от последните броеве на изданието надхвърля 70. Засега нямало сериозно проявен интерес към закупуване на списанието, оглавявано от общинския съветник Радослав Тошев. Penthouse продължава да дължи хонорари на фотографи и стилисти, работили по досегашните му издания.

– Продължава и търсенето на купувач или спонсор за българския FHM, който не е издавал нов брой от средата на месец март. През февруари списанието беше напуснато от основния си редакторски екип, но тогава издателите отрекоха да има каквито и да било проблеми и обясниха събитията с „концептуално разминаване“. Месец по-късно те се освободиха и от редакторите, които бяха решили да останат да работят за тях въпреки финансовите задължения.

– Главната редакторка на списание L’Europeo Калина Андролова подаде оставка и беше заменена с Любен Дилов-син. Според източници, близки до издателството, причините са финансови. Под същата шапка излиза и списание Max.

– Кръгове, близки до партията на Яне Янев „Ред, законност и справедливост“, сондират пазара за появата на нов всекидневник от жълто-булеварден тип. Междувременно лидерът на формацията подготвя мащабна медийна кампания, пропагандираща необходимостта от ново Велико народно събрание и нова конституция.

2 Comments Add yours

  1. А, какво става с футболните мачове по Пробг? Или май има доза истина в това, че тези дни Пробг са продали мачовете на ЦСКА и Левски на ТВ+…

    Like

  2. Да не забравяме, че в тази медийна група си остава Ринг.бг, а защо не и bTV…

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s