Гошо от Почивка – новото Кен Ли

на

Песента на варненския ъндърграунд рапър GP (Гошо от Почивка) „Благодарим ти, Митко Бербатов“ придобива култов статус, при това далеч извън пределите на BG интернета. Парчето има всички предпоставки да стане новото „Кен Ли“ – явление, на които българите повече се ядосват, отколкото смеят, а западняците приемат по-скоро трогателно и с умиление.
Обърнете внимание на коментарите под клипчето в YouTube. Ето някои от тях:

„Стани чалга певец, достатъчно тъп си да прогресираш“, „Гошо, защо си толкова прост, Гошоооо“, „Един от най-бездарните възпява един от най-великите!“, „Гошо от Почивка, не ставаш за рапър мойто момче. Моля те не се излагай така. Клипа ти е пълна пародия, римите ти са трагикомични. Пей си в банята на спокойствие и не досаждай на хората. Успех“ и пр. и пр.

Но има и други, които са от чужденци, като този например: „I dont know what this guy is singing but its off the hook!“

Тук в България сме оперирани от чувство за хумор. Изобилието от хейтърски коментари без капчица снизхождение и ирония е явление, което почти не съществува в други държави. Нещо повече – тази тенденция има свойството да се репродуцира сама. Колкото повече хейтърски коментари, толкова повече нови хейтърчета, които се чувстват длъжни като папагали да повтарят чуждата злоба.

Да, песента на Гошо от Почивка е смешна. Да, за разлика от повечето хора, той взима себе си насериозно. Всъщност, последното не е съвсем сигурно.
Сигурно е само едно – да накараш толкова много хора да те слушат и най-вече коментират, губейки от личното си време, е нещо, което не се удава всекиму. Пак си е някакъв вид талант. Типично български, но талант. Кен Ли.

На мен ми е тъжно не когато слушам нещо като Кен Ли или Джи Пи, а когато чета коментарите отдолу.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s