Цитат на деня

Бойко Борисов не написа Бяла книга за греховете на предишното управление, но изкара веднага 50 дела, 150 факта за крупни далавери, 200 позорни договора и ги публикува, извади всичко това на бял свят. Показа българската Калифорния – визитката на българския позор. Показа снимки на огромни имения с басейни, незаконни имоти и т.н.
Опитват се да го осмиват, че данъчните и МВР похарчили 10 млн. лв., за да се возят на хеликоптер, вместо да вземат наготово същите кадри от Google Earth. Първо, лъжат. Разходите са нищожни спрямо това, което откриха. Второ, направените снимки от хеликоптера имат доказателствена стойност, а ония, сателитните от компютъра, не струват пукната пара.
Проблемът на Бойко е, че си създаде прекалено много врагове.

….

Като говорим за висше образование, защо не питаме – защо имаме 40 държавни университета, т.е. на държавна хранилка в страна от 6 милиона, след като една Германия или Австрия нямат толкова? Родната Алма Матер плаче за пари, а прави обществени поръчки и ти трябва да си купуваш хартия, тонер, химикалки само от една определена фирма, която ти ги продава двойно по-скъпо, отколкото на свободния пазар. Знаеш ли, че имаме общо над 240 000 студенти от 250 000 тийнейджъри. Това го няма никъде по света. Вярно, проблемите в здравеопазването са тежки, трябва да закриваме болници, понеже нямаме пари да ги издържаме, ама как така хоспитализацията се увеличи двойно. От 750 000 преди днес в болниците лежат 1,5 млн. Как така се разболяхме двойно? Естествено, че ги “разболяват” тези, които ги записват за хоспитализация, за да си вземат парите от Здравната каса.

Емил Кошлуков в интервю за агенция Блиц

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s