Евровизия на инат

на

Казано накратко – поне избраха най-доброто измежду най-лошото евър. Песента на Поли Генова „На инат“ беше и моят фаворит сред тазгодишните кандидатури. При нея има най-добро съчетание между хитова мелодика, композиционно ниво, добро изпълнение, артистичност и визия. Парчето обаче е доста взискателно към вокалните възможности. Може би за Дюселдорф Поли трябва да подготви вариант, в който всичко е с един тон по-надолу.

Иначе сред малкото силни други песни бяха тези на Милена Славова и на „Д2“. Като цяло нивото на участниците бе по-зле отвсякога. Самото шоу в Зала 1 на НДК не беше никак лошо, особено с детските изпълнения на досегашните наградени песни. „Дърти Пърчис“ и „Три Оу Файв“ също бяха добър избор – за да се види, че и в България може да се прави хубава музика. За добро или лошо обаче, с всяка следваща година тя все по-старателно заобикаля този конкурс.

По принцип никога не съм бил сред противниците на Евровизия като проект. У нас обаче този конкурс става повод най-вече за развихрянето на типично български дребни страсти, интриги и завист. Ето защо още дълго време няма да доживеем класиране в тройката на европейския финал.

По-детайлен мой анализ на някои от тазгодишните изпълнения е публикуван в новия брой на в. „Уикенд“. Уточнявам, че статията е писана преди финалното гласуване в сряда вечерта. Както се вижда, уцелил съм кои са двете песни, заслужаващи най-сериозно внимание – „На инат“ и „Fire In My Hair“.

2 коментара Добавяне

  1. Никола каза:

    По принцип харесвам Милена, но нейната песен не мога да я търпя 🙂

    Харесвам

  2. mayarina каза:

    Според мен „На инат“ беше песента, която се доближава най- много до „Евровизия“, изборът тази година е съвсем адекватен. /не че изслушах всички песни, но нямах толкова сили/ :)))

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s