Чарли Шийн чупи рекорд в Twitter

на
За по-малко от 24 часа чисто новият туитър-акаунт на актьора @charliesheen се сдоби с над 900 000 последователи – нечувана за световната микроблог-мрежа скорост досега. За сравнение – култовият радиоводещ Хауърд Стърн, който започнал да туитва преди около месец, все още има под 400 000 фена.

Ключовият момент за фурора на Чарли Шийн бил в помощта, която му оказали от интернет-компанията Ad.ly. Тя се занимава с менажиране на туитър-акаунти с рекламна цел. Бизнес схемата е проста: компанията плаща на определени знаменитости да споменават определени марки в туитовете или фейсбук-статусите си. Съответно печели пари от въпросните марки.
Именно от Ad.ly успели светкавично да откупят отдавна заетия акаунт @charliesheen, да го връчат на актьора и да му уредят официализиране от Twitter. В последно време процедурата по верифициране на акаунти е спряна – поради прекалено големия брой заявки и липсата на персонал, който да се занимава с тях. За Чарли Шийн – най-обсъжданото име в световния шоубизнес днес – обаче било направено изключение.

Според източници от Ad.ly, засега актьорът бил мотивиран да се отнася сериозно към задълженията си на микро-блогър. В първите си постове той се е погрижил да качи и своя снимка, за да не останат никакви съмнения, че зад акаунта стои самият той.
Скоро очакваме и първите небрежни реклами от Чарли Шийн – на питиета, заведения и кой знае какво още. В същата бизнес-схема вече участват звезди като Снууп Дог, Ким и Клои Кардашян, 50 Сент и още към 1000 други.


С инвазията на социалните мрежи и в България е въпрос на време тук също да се появят платени туитове от родни знаменитости. Представете си например колко продажби би имала марка червило, ако Николета Лозанова веднъж седмично я споменава в своя акаунт. Или пък колко посетители би имал един фитнес-център, ако Яна Маринова от „Стъклен дом“ небрежно подхвърля, че отива да тренира на еди кой си адрес…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s