Цитат на деня

на

При така поставената задача (преди година и половина) сега правителството на ГЕРБ просто теоретически не може да съобщи на българите истината за тяхното положение – че живеят по-добре, отколкото работят. Че получават повече, отколкото заслужават. Че трябва да ни се случи същото, което се случва в Ирландия, Гърция, Румъния, в други страни – да намалим стандарта. Защото „златният дъжд“ спря.
Правителството просто не може да изкаже тази формула. То е избрано при друго условие и поради друго настроение. Избрано е, за да наказва, за възмездие. Но всъщност единствените, които може да наказва, са хората. А именно да намали заплатите и работните места, да съкрати администрацията, да нямаме най-голямата полиция в света от 60 хил. души, да закрие болници, да намали вузовете, а всъщност платените от държавата студенти. Но то не прави нищо от това. И не може да направи нищо от това по дефиницията на своята поява.
Това е главният капан на г-н Борисов. Той отлично го вижда, защото икономистите му казват всеки ден какво трябва да се направи. Но не може да го направи, защото това би било изневяра към избирателя, на онова, за което го харесват и му ръкопляскат.

Социологът Андрей Райчев в интервю за сп. „Мениджър“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s