Slovenia: Maja Keuc – No One

на

Едно от силните изпълнения в снощния втори полуфинал на Евровизия 2011. Хубава балада със запомняща се мелодия, изпълнителка с впечатляващ глас и визия, както и добро английско произношение – но ще бъде ли достатъчно всичко това за класиране на първите места в събота вечер?

Двата полуфинала сервираха доста изненади, така че отпадането на добре представилата се Поли Генова не е единствената драма. Какво да кажат традиционни фаворити като Турция (с чудесна песен на група, завършила триумфално европейско турне), Израел (с Дана Интернешънъл), Норвегия (скорошен победител), Армения, Хърватия, Холандия, Кипър? Какво да кажат симпатичните близначки от Словакия, красивата Анастасия Винникова от Беларус (въпреки че нейната песен-химн бе доста наивна и старомодна), македонецът Влатко Илиевски, чието парче беше сред най-оригиналните? Със сигурност има много по-разочаровани от нас. Имаше нещо готино в това, че Поли изпя песента си на български, както и че показа достатъчно самочувствие, все едно е спечелила голямата награда.

Очевидно новата стратегия на организаторите да парират източноевропейската инвазия дава все по-добри резултати. Фаворизирането на големите държави – Франция, Великобритания, Германия, Испания и завърналата се в шоуто Италия – ще продължи, защото така повеляват финансовите интереси на проекта. Източна Европа все така ще гласува колективно за песните от Гърция, Украйна и Сърбия, но все по-рядко ще й минава номерът. Важното е шоу да става.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s