"Столичаните" – хит на сезона

на

Току-що завършилият първи сезон на сериала „Столичани в повече“ е най-харесваното тв шоу у нас този сезон, показват резултатите от анкетата в този сайт. В нея дадоха гласа си 318 души. Комедийната драма на bTV, продуцирана от Евтим Милошев и Любо Нейков, събра 28% (91 гласа) от гласовете в оспорвана конкуренция с другите два сериала – „Под прикритие“ (25%, 81 гласа) и „Стъклен дом“ (25%, 80 гласа). Сериалът ще се завърне в началото на септември, когато предстоят 12 нови епизода. Снимките за тях започват още другия месец, разкриха от bTV.

Първото място съвпада и с рейтингите на пийпълметрията, според които „Столичаните“ са лидер по зрителски интерес с около 2 милиона зрители всяка сряда вечер. „Под прикритие“ има двойно, дори почти тройно по-малобройна публика по БНТ1 от „Стъклен дом“ по bTV (средно половин милион срещу милион и половина), но според посетителите на този сайт печели поне същото и дори малко по-голямо одобрение. Като цяло рейтингът на най-старият от трите сериала търпи рязък срив надолу, след като в сюжетната линия започнаха да се нижат все по-големи небивалици, а диалогът остава все така изкуствен и нереалистичен.

Далеч назад в класирането на анкетата остава кулинарното риалити Lord of the Chefs с 8% предпочитание, а още по-надолу са „Аз обичам България“ (Нова тв, 4%) и „Денис и приятели“ (БНТ 1, 4%).

Премиерните рубрики на ТV7 „Панаир на суетата“ и „Пряка демокрация“ са събрали съответно 2 и 1 процент от гласовете. Очевидно хегемонията на сериалите и основните национални телевизии е почти невъзможно да бъде преборена на този етап, колкото и качествен нов продукт да се опитват да извадят конкурентните канали.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s