Видео-чат в Skype за Android

на

От няколко дни новата версия на Skype за Android съдържа и опция за видео-чат. Засега революционната екстра работи само на моделите HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia Neo, Xperia Pro и Google Nexus S. Както се вижда от примерната снимка тук, възможен е и видеочат между андроидски телефон и iPhone със същата програма.

Новата скайп-екстра работи както в Wi-Fi, така и в 3G мрежи. За сравнение, видео-чат програмата на iPhone Face Time засега функционира само в Wi-Fi режим и може да разговаря единствено с притежатели на iPhone 4, iPad 2 или MacBook.

Тествах новия скайп на моя Nexus и най-изненадващо всичко работеше гладко. Интерфейсът на програмата е значително подобрен, но все още има какво да се желае от нея.
Skype е една от най-паразитните програми за Android. Веднъж стартирана, тя не може да бъде дезактивирана по друг начин, освен чрез Log Out. А това означава при следващо включване да въвеждаш паролата си отново. Освен това се загнездва по досаден начин в полето за нотификации.

Видеочатът така или иначе е нещо, което не се използва всеки ден. Човек може да изтегля и инсталира Skype само при нужда, след което да го изтрива отново от паметта на устройството си.

6 коментара Добавяне

 1. Анонимен каза:

  Аз лично излизам от скайпа със home бутона, после task manager и го затварям. Така при ново стартиране не трябва да се пише паролата.

  Харесвам

 2. При мен не се получава така, или поне не винаги. Някой път се изключва, друг път продължава да стои и дразни. Имат да работят по този въпрос още явно. Ти с Нексус ли си?

  Харесвам

 3. Мерси, ще пробвам с това. Но самия факт, че се налага да сложиш втора програма, само за да спира друга, не говори добре за Skype.

  Харесвам

 4. хаха, цитирам един от коментарите:

  „Gotta love an app that not only was created to fix another app's shortcomings, but is actually rated HIGHER than said app.“

  skype е прекалено тежък за мобилен телефон. затова програми като whatsapp (лесно споделяне на снимки) и tango (видео разговори) набират популярност

  Харесвам

 5. Пробвах го стоп-скайпа. Тъкмо си мислех, че е проработил, и иконката на досадника отново се появи на екрана ми, съобщавайки ми, че reconnecting…
  Така че нма отърване от скайпа освен чрез Log out. Но пък за много редки случаи това с видеочата може да се окаже доста полезна екстра – например да покажеш някакво място или нещо което виждаш в магазина и т.н.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s