Новото българско списание е “Биограф”

на

228-страничното месечно издание излиза на 19 август с цена 5 лева
Какво оставиха след себе си Тодор Живков и Ванга, чиито едновековни юбилеи се отбелязват тези дни? Каква е съдбата на един от най-харизматичните световни лидери Фидел Кастро, който през август 2011-а навърши 85? Коя е била голямата любов в живота на Иван Вазов и на кралицата от Балчишкия дворец Мария Румънска? Злодей или Робин Худ е застреляният преди 6 години бос на ВИС-2 Георги Илиев? Свършено ли е с кариерата на Цеца Величкович, най-голямата звезда на балканската музикална сцена? Кой се страхува от гиганта Любомир Симеонов, известен повече като Любо Чука?
Луксозно месечно списание с истории от живота на известни личности, тръгва у нас от 19 август. 228-те страници на BIOGRAPH съдържат очерци, интервюта, репортажи и други четива, свързани с най-големите имена от българската и световната история и съвременност.
На корицата на новото издание е Марлон Брандо в емблематичен кадър от филма “Кръстникът”, създаден преди 4 десетилетия. BIOGRAPH разказва в детайли и с уникални фотографии историята на гангстерската сага и търси паралели с днешната действителност.
Кои са журналистките, удържали лична победа в сблъсъка с тукашната мафия? Кой е обезумелият масов убиец от Студентски град, вдъхновил се за екзекуциите си от филма на Франсис Форд Копола? Защо Брандо отказал да се снима в продължението на “Кръстникът”?
Очерци за милиардера Джордж Сорос, за българската естрадна легенда Емил Димитров и за певицата с драматична съдба Маргарита Димитрова, както и интервю с Васил Найденов, който на 3 септември празнува 61-ия си рожден ден, са сред другите силни материали в лъскавото списание.
“Крайно време беше на пазара да се появи такъв формат – с по-разширени и професионално поднесени четива за взискателна аудитория. Смятаме, че такава е налице и ще го оцени по достойнство. Не се притесняваме от кризата на пазара, дори напротив – смятаме, че шансът ни е именно в това. Предлагаме продукт без конкуренция откъм съдържание и форма, при това на атрактивна цена”, твърдят издателите на BIOGRAPH.
Между авторите в първия брой личат имената на Люба Кулезич, актрисата Касиел Ноа Ашер, писателите Людмила Филипова и Тома Марков и журналистите Люблена Папазова, Иван Бакалов, Иван Георгиев и Светльо Дукадинов.

Богато илюстрираните секции CHRONICLES, LIFESTYLE и REVIEW допълват жанровата палитра на BIOGRAPH. 228-страничният дебютен брой на списанието е с цена 5 лева и се разпространява в цялата страна от петък, 19 август.


7 коментара Добавяне

 1. Има ли в България пазар за списания? Списания, които са над 4лв. Според мен – не. Пазарът е свит и не виждам нагласа в българина да си купува добре изглеждащи списания, колкото и да са интересни. Все едно да го накараш да си купува оригинални DVD-та на любимите филми или да се абонира за Булсатком за да гледа футбол.
  И като потвърждение, сега прочитам, че бг версията на Ролинг Стоунс спира да излиза…

  Харесвам

 2. Спирането на Rolling Stone (пише се без „с“) трябва да се търси най-вече в скучното му съдържание и липса на достатъчно български акценти. Пазарът иначе наистина е свит, но това не пречи на списания като L'Europeo, Ева, Мениджър и Hello да имат големи тиражи и да се продават с успех, въпреки че първите две от тях са с доста по-висока цена от 5 лева. Така че нека да не подценяваме аудиторията – има достатъчно заможни хора, готови да отделят тези пари за нещо качествено.

  Харесвам

 3. Идеята ми по-скоро бе в това, не че е трудно човек да изкара 5лв (2 бири) за списание, а че липсва това желание, обобщено погледнато.
  Причината според мен е навлизането на интернет. Днес всички новини, клюки, анализи, фотоматериали и т.н., и т.н. могат да се намерят по множеството сайтове. Спирането на Ролинг-а едва ли е било само заради скучното съдържание и липсата на български акценти. Имаше едно списание „Ритъм“, в което също беше застъпено доста чуждестранна музика, но съм обикалял целия град за да го намеря. Заделях пари за списание Егоист, различните футболни списания, вестници. И това не бях само аз, разбира се. Сега вече всичко е на един клик разстояние.
  А от списанията, които изброи, кое е с най-голям тираж?

  Харесвам

 4. И четирите изброени по-горе списания имат тираж над 10 000 броя и достатъчно реклами, за да носят сериозна печалба. Загубите на повечето издателски къщи идват от други, не така добре реализирани проекти. Например в „Атика медия“ печалби в момента носят единствено „Грация“ и „Джой“, докато „Плейбой“, „Максим“, „ОК“ и списанието за мебели, забравих му името, трупат загуби. В групата QM „Еуропео“ носи печалби, но те биват изяждани от луксозните като продукция, но слаби като продажби „Амика“, „Макс“ и още някакви, които дори не помня като заглавия. При „Санома“ е сходно положението – 1-2 заглавия носят печалби, всичко останало е на загуба, поради което и трите горепосочени компании в момента са доста зле.

  Харесвам

 5. м6 каза:

  Много добро впечатление от списанието! Поздравления и пожелание за успех! Най-сетне качествено списание, което ти доставя удоволствие и естетическа наслада както визуално, така и изпълнено със съдържание и издържано със стил. Признавам си, най-напред прочетох статията на Люба Кулезич, винаги е удоволствие да я чете човек. Много се надявам, след Сорос да има и поне толкова написано за Доналд Тръмп и то точно в такъв задълбочен план.
  Малко поизхабена е вече темата за Георги Илиев, толкова много вече е писано за него къде ли не, но пък къде без него, а и да се надяваме, че му стига толкова внимание в „Биограф“)))
  Художественото оформление е отлично, в което не съм се и съмнявала, щом на върха на редакционната пирамида стои човек с утвърден авторитет като Георги Неделчев.
  Колкото до цената – без съмнение е добра при такъв качествен продукт. Дано има повече хора, които да избират такова четиво.
  Още веднъж – поздравления и късмет !

  Харесвам

 6. м6 каза:

  Колкото до коментирания по-горе Егоист, понякога си мисля, че то остана в съзнанието на много хора, точно защото беше уникално и различно и нещата в него не бяха просто на един клик . Освен това то имаше донякъде житейския късмет да спре, докато още беше на върха си и не станахме свидетели на кризи и агонии…
  А четенето и осведомяването от нета – айде стига с тоя един клик, не искаме такива повърхностни и преписани от сайт на сайт нещица. Тук, в „Биограф“ статиите са написани със стил и задълбоченост. Дано списанието издържи и си спечели читатели, за да го имаме по-дълго.

  Харесвам

 7. Анонимен каза:

  Поздравления за новото списание на екипа му! Само 14-те страници реклама са добро постижение за първи брой. Хареса ми на първо разглеждане и прочит,заслужава си… Пожелавам много успехи!

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s