И какво – има ли доволни от изборите?

на

Доволни ли са тези, които щяха да уволняват Бойко Борисов, от събраните гласове за себе си? Гласовете, дадени за бившия ми съученик Атанас Семов и РЗС, сигурно са по-малко от хората, на които са платили пари, за да създават шум в комично-кресливата им кампания. Да им изработват плакатите, билбордовете, клиповете, да им присъстват на митингите и прочие. Тоест, народът им прибира парите и им се смее, гласувайки после за други. 

А бюлетините за Трактора пък са по-малко даже от онзи виц, в който се говореше, че това бил един от начините да се установи точният брой на проститутките в столичните клубове.

Доволни ли са и онези, включително и няколко мои приятели, които си дадоха гласовете за други нелепи кандидатури – Витков, Прошков, Кунева? И интересно сега ще стискат ли палци на втория тур Калфин да победи Плевнелиев или какво? „Преяждането с власт“ срещу трета серия на епохата „Гоце“, anyone?
Изненадани ли са от резултатите всички онези, като например колегата Бакалов, които твърдяха, че кризата и недоволството у хората били толкова големи, че само чакали знак, за да изметат от властта и Борисов, и ГЕРБ, и цялата пасмина около тях? И че социолозите лъжели, понеже били платени, давайки такава голяма преднина на гербаджийските кандидатури (а тя даже се оказа и по-голяма).
Толкова ли е тъп народът, че при продължаващата мизерия, в която живее, да не си хареса някой нов месия, който да му реши проблемите? Явно май не е толкова тъп, но за пръв път от доста време си дава сметка, че месии скоро не се задават, и че спасяването на давещите се е в ръцето на самите давещи се.
Впрочем, има още цяла седмица до втория тур, в която ще се наслушаме на какви ли не още глупости и ще гледаме още много кокошки, сънуващи просо. 
Сега на някои хора ще им лъснат червените задници, а на други – просто кухите тикви на раменете.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s