Цитат на деня

на

По някаква необяснима причина на тази церемония присъства „мистър стоте идиотки“, както аз го наричам за да не влизам в жълтото повече отколкото съм влязла коментирайки го публично. Този човек е причинил смъртта на двама души, и аз съм белязана завинаги от него, както и детето ми. А роднините на втория убит от него никога не са получили възмездие. 


В една правова държава, в една истинска демокрация, този човек никога не би бил поканен на церемония за „жена на годината“. Никога не би седял зад гърба ми, което беше случайност, и всъщност за мен бе дълбоко символично. „Стоте идиотки“ не би съществувал сред общество, което заслужава най-доброто от нацията заради това, че спазва човешките и юридически закони. Отсъствах от България 20 години и заради това – знаех, че върна ли се, ще го срещам тук и там. Щастлива съм, че присъствието му вече не ме вади от равновесие. Щастлива съм, че работя върху проект, който разказва именно за гнилото в държавата и в душите ни. Щастлива съм, че присъствах на триумфа на таланта на много български жени и никой и нищо не можеше да наруши щастието ми. 


Това е България. Страна на крайностите. Всичко изглежда все повече така както трябва, въпреки възможността зад гърба ти да седи бляскаво и гордо убиец на двама души. Странна реалност. Номинираните за награди жени заслужават чисто пространство, без подобни празни, опустошени от глупост и беззаконие личности. Светлината не бива да бъде смесвана с мрака. 

Писателката Милена Фучеджиева за церемонията „Жена на годината“ в личния си блог

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s