Още един обиден

на

Един симпатяга се припознал в съобщение от микро-блога ми и се обидил. Защо се обидил? Защото съм го нарекъл пишман-редактор, а издателката, която тези дни го уволнила без предупреждение – пишман-издателка.
Тези думи били гадни. Какво им е гадното? Да, злорадство е, но е напълно заслужено и справедливо. Очевидно е също така, че и двамата са станали пишман, дето са работили заедно. Аз също съм ставал пишман, задето съм работил с някои хора, и не се срамувам да го призная.

Същият човек преди 2 години подписа официално писмо от името на една фирма и работещите в нея – че аз, който я напуснах, след като не ми бяха плащали 5 месеца заплата, си измислям и че нямало такова нещо. Беше нагла лъжа, но някои медии услужливо я цитираха. Въпросният човек малко по-късно също изхвръкна оттам – без, познайте какво? – да си е получил последните 5 заплати. Иронично, но факт. Също като него бяха изгонени и шушумигите, които тогава не посмяха да ме подкрепят и предпочетоха да си внушават, че сигурно съм някакъв луд.

Година по-късно – по аналогичен начин – въпросната дребна душица постъпи във фирма, от която току-що бях излязъл (обяснявах тогава защо) – захващайки се с работа, която нито е в стила, нито е по възможностите му. Е, геройски устиска толкова време. Сега трябва да съжаляваме, че са го нарочили за изкупителна жертва ли? Окей, съжалявам го. Не е пишман-редактор, пишман-човек е.

Междувременно работодателката му, за чийто морал ще предпочета да замълча, задлъжня към печатници и автори, а партньорката й – една от най-известните софийски мошенички – продължи да баламосва с каквото може когото свари. На тези пък аз им викам пишман-издателки. Тяхната съдба също е предрешена. Можеш да лъжеш малко хора много време, можеш да лъжеш много хора за кратко време, но не можеш да лъжеш много хора продължително време. За разлика от уволнения редактор обаче, тези двете ще се оправят по-лесно в живота и за в бъдеще, досещаме се защо.

Но ти, клети пишман-редакторе, който чат-пат влизаш в блога ми, парализиран от страх какво ли те чака тук – не се прави на ощипан и не мисли, че са забравени жалките ти предателства. Когато говориш за Видовден, винаги си задавай въпроса не си ли ти първи в списъка. В природата има хармония и вътрешна хигиена – рано или късно всеки подлец среща още по-голям такъв.

5 коментара Добавяне

 1. m6 каза:

  Когато издателката се котира по-добре съблечена, отколкото в дрехи, маниерничейки в стил 'бизнес-дама', мисля, че това 'пишман' и приляга твърде добре ..)))

  Харесвам

 2. Анонимен каза:

  А аз пък ти се чудя защо изобщо се занимаваш с такива хорица – да са живи и здрави, ти гледай напред и не си спомняй неприятности от миналото.

  Харесвам

 3. Само един бърз пример що за човек е мошеничката, за която споменах – за да излъже свой работодател, че му е осигурила ефективна реклама в някакъв свой сайт, седяла цял ден и цъкала посещения, за да навърти брояча до 2000. На всички други статии в сайтчето – по 20 посетители, на въпросното ПР-че – 2000 за един ден. И после пуска и-мейл – вижте каква реклама съм ви направила. А в сайта й влезли не повече от 20 човека, само че тя не знае, че това има как да се провери… Ето за такъв човек говорим.

  Харесвам

 4. Анонимен каза:

  Ако визираш Мария Бонева – аз винаги съм се отнасяла с едно наум към всякакви такива жертви на нападения, заливания с киселини и прочие мафиотски отмъщения, които така и не казват кой може да го е сторил и защо. Обикновено такива хора, освен ако не са криминални репортерки като Ана Заркова, винаги са гузни за нещо, било то пред мафията, било то пред някой друг лош човек, с който са имали вземане-даване. Така че на тази Мара Бонева не е чист косъмът определено.

  Харесвам

 5. Анонимен каза:

  Нещата са много прости.
  Марио просто е една объркана душа, безпомощен и вечно кахърен тип. Не /си/ заслужава да бъде нападан и хулен.
  Ванчето – компаньонка, която не само че не може, но и не иска да надскочи това ниво. Също достойна главно за съжаление.
  Мария Станева – само който не я познава, може да има неутрално или положително мнение. Нечист човек. Не бих завиждал на хората около нея.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s