"Волим те, мон шери"

на

Интернационално казано, нали?
Въпросът „Десислава или Софка“, който зададох преди 40-ина дни, най-сетне намери отговор и то правилен. Песента на ромската перла е много по-подходяща за шлагерен конкурс като Евровизия. Припевът се запомня веднага, има завладяващ ритъм в продължаващия да жъне успехи румънски поп-стил, има реплики на различни езици и най-важното – използва пълноценно впечатляващия диапазон на Софи.
В допълнение към това „етно“ имиджът й ще се хареса на домакините от Баку в края на май, а и на всички съседни на Азербайджан държави.

За Десислава ще е по-добре да се пробва някоя друга година – с по-подходящо подбрана песен. Сегашната не беше достатъчно хитова, а и началните й секунди доста затрудняваха певицата, колкото и надарена да е и с глас, и с визия. Сякаш самата Десислава усещаше, че не заслужава да спечели българския финал.
Като цяло тази година шоуто бе изненадващо добро, и то не само заради уникалните рецитали на Нели Рангелова и Васил Найденов. Етюди с най-добрия балет – „Дива“, сравнително прилична сцена, ентусиазирана публика. Даже и водещата Миленита не бе пресипнала този път.

Разбира се, веднага плъзнаха какви ли не слухове и коментари – че победата на Софка била купена (ами купена е, каква да е, есемесите не струваха никак малко), че всичко било нагласено от самото начало и т.н. и т.н. Но така е в България. Аз само бих добавил – ако всичко е било нагласено, значи един път да го нагласят както трябва.

Две неща са сигурни – че песента, с която отиваме на финала тази година, не е скучна и сложна за асимилиране, има мелодия и хубав припев. И че певицата, която ще я изпълни, има глас и достатъчен сценичен опит. Оттук нататък каквото и да стане, даже и да не я класират добре, поне няма да ни е яд, че ние сами сме си били виновни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s