6 вида медии – има ли излишна?

на

Списанието, само по себе си, изглежда съвършеното четиво – като форма, като съдържание, като цена (на фона на двойно по-скъпите книги например). То обаче не би имало същия успех, ако не се рекламира и пропагандира във вестник – колкото по-популярен, толкова по-добре. От своя страна, новите технологии, олицетворени от iPad, правят четенето още по-лесно и удобно. Можеш да вземеш със себе си за ваканцията не едно, а 10 списания. Дигиталният формат обаче все още се ползва с недоверие от повечето читатели.
Изводът? Всяка една от тези три медии не може една без друга.

Допълнение към това е и рекламата в телевизионния ефир и киносалоните (на клипа – преди пожекция в „Арена“) – също взаимно конкуриращи се медии, които не могат една без друга. Киното е зависимо от телевизията и пропагандата от малкия екран. Телевизията също не може без това изкуство – просто няма как да върти само новини, шоу-програми и риалити-предавания. Трябват и филми, и то хубави филми.

Интернет? Също все по-важен канал за информация. Много читатели на „Биограф“ научиха за това издание именно от мрежата. От сайта на списанието разбраха и как могат да се абонират за него, а от социални мрежи като фейсбук-страницата, Twitter-акаунта или профила в Google Plus се информират кога се предава за печат новият брой, какво ще съдържа, кои са авторите в него, от коя дата е на пазара…

Нито една от тези 6 медии не бива да се пренебрегва. Всеки, който е лишен от контакт дори само с една от тях, живее непълноценен живот днес. Вие от коя бихте се лишили, ако трябва да избирате? Очаквам мненията ви в коментарите под публикацията.

2 коментара Добавяне

 1. Комитата каза:

  Радио и списания не помня откога не съм ползвал. Вестници на гости при нашите. Телевизия главно новини 2-3 пъти седмично.

  Горното важи за „историческия“ начин на консумиране на медията. Иначе радио, тв, вестници и списания – всеки ден през нета 😉

  Харесвам

 2. Анонимен каза:

  Телевизията и киното все повече са погълнати от интернет. Вестниците и списанията – от таблетите. Пропуснал си тук радиото – аз лично не бих го отписал засега, особено в сутрешния и вечерния трафик. Но нямаме добри радиостанции и водещи!

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s