Парфюми в четири сезона

на

Чудесна книга от Калина Гарелова, която ценя като автор още докато пишеше кино-рецензии в Playboy, а аз му бях главен редактор. Също като мен е завършила Класическата гимназия, ако това има някакво значение в случая. Да, дъщеря е на Иван Гарелов, от първия му брак, но никога не е използвала този факт по какъвто и да било начин в своя полза, или пък във вреда.

Не знаех, че е такъв специалист по ароматите, но от „Парфюми в четири сезона“ се вижда, че е доста навътре в нещата.
Как да избираме парфюм, как да го пробваме, как да преценим качествата му и за кого, кога и къде е подходящ. Кои са най-подходящите аромати за различните сезони. Какви най-популярни серии има на пазара – вода, ирис, клонки, смокиня, лимон, жасмин, чай, ветивер, мухъл, тамян… 294-страничната малка книжка е изненадващо изчерпателна, а и старателно оформена. Илюстрациите – най-често флакони с описваните парфюми, са поставени до съответния текст, а не просто събрани накуп, както би било много по-лесно.
Изброени са и блогове, сайтове и форуми с полезна информация за света на ароматите. Цитирани са и две дузини източници. Нямаше да е излишен и един азбучен показалец на описаните парфюми, но и така книжката е достатъчно прегледна.

Утре, сряда, след 9 ч, Калина ще представи „Парфюми в четири сезона“ в сутрешния блок на bTV.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s