Стари, но Златни

наЕдин от приятните хотели по Черноморието, в който отседнах за пореден сезон, е „Изгрев/ Обзор бийч“ на Златни пясъци. От тази година не е към веригата Iberostar, но това по никакъв начин не се е отразило на качеството на обслужването и храната. Най-големият плюс на хотела е, че се намира в северната част на Златните, където не гъмжи от хора, както и че е само на няколко крачки от плажа. Усещането да слушаш как вълните се плискат под балкона ти е несравнимо.Допада ми и приветливият персонал – от рецепционистките през сервитьорите и пиколата до байчовците, които ти пазят колата на паркинга.
Летуващите са предимно руснаци, поляци, немци и румънци – така, както е и в целия комплекс. Най-хубавите жени, естествено, са българки.

Изглед от хотелския балкон на „Изгрев“

Как ми се видяха Златните пясъци в средата на юли 2012? Усещането определено е по-приятно от това в Слънчев бряг. Гора и планина. По-големи разстояния между хотелите. Самите хотели преобладаващо са стари като конструкция, но реновирани.

Плажната алея не прилича на битак, а по-скоро е върволица от интересни атракции, нелоши магазини и най-важното – хубави заведения, в които ти се иска да седнеш. Например механата „Чифлика“. Нещо, което не бях виждал досега – пред ресторантите са засадени домати, с истински колци. Може би само за атракция, а нищо чудно и за добив. Създават особен народняшки уют.

Хотел „Калиакра“ си прилича с канския „Карлтън“ главно по името.
Интересните заведения по плажната алея са много.
Иначе в курорта хит е т.нар. Fish Spa – онези малки рибки гупи, които хигиенизират кожата по стъпалата ти. На всеки 20-ина метра се виждат аквариуми, в които зачервени славяни са отпуснали морни крака и се подхилкват, защото явно ги гъделичка. Снимка не прилагам по обясними причини – гледката не е от най-естетичните.

Сред другите атракции: улични танци, снимки с големи кресливи папагали (20 лева за копие – ако искаш) или питон-албинос, бурлеска-вариете, в което бях на косъм да вляза, сравнително голямо виенско колело. Чудото пийнали туристи да замерят жив човек по главата с истински яйца, каквото съм гледал в Созопол… тук не видях.

В самия център на Златните ме впечатли ориенталският Shisha bar – наргилета, нелоши коктейли и хубави танцьорки, които въртят кючеци на фона на етно-поп върху покрит със стъклен подиум фонтан. Всяка вечер е пълно с хора, които гледат в захлас.

Shisha bar в центъра на Златните – наргилета, коктейли и ориенталски танци под шатрата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s