Три мъжки триумфа

на

Кличко току-що е ударил Вах. И така 120-ина пъти.

В Хамбург, тази нощ. Първият триумф е ясно чий – на Владимир Кличко, 36-годишен 198-сантиметров украинец със своя политическа партия в родината си, почти натурализиран германски бизнесмен, меценат, полиглот. Може би и робот.

Вторият е на Мариуш Вах – човекът с най-здравата челюст и въобще глава евър. 202-сантиметров бабанка с размах на ръцете 208 сантиметра. Баща му, който гледаше отблизо нанесения му побой, има същата франкенщайновска брадичка. Мачът беше за Кличко отвсякъде, но 32-годишният Вах също победи, по своему – издържа около 120 чудовищни удара върху себе си и накрая намери сили да аплодира врага. Викинг или мутант? Не – поляк.

Третият триумф е на Силвестър Сталоун – 66-годишен мъж с физика и дух на две десетилетия по-млад. Дали е от хормони на растежа (HGH) или от нещо друго – все едно. Актьор, режисьор, сценарист, продуцент, автор на мюзикъл. Нюйоркчанин от италианско-френско-руски произход. Отдаден на вярата си католик, който през това лято загуби сина си и сестра си. Приятел на България и Бойко Борисов, но не и на прилепите в Деветашката пещера.

И тримата на ринга в Хамбург тази нощ бяха големи по начин, който изглежда нереален, като на кино. Но не беше на кино, истинско си беше, егати.

2 коментара Добавяне

  1. Ivo Ivanov Voxy каза:

    мачовете на Кличко са пародия от 2-3 години, нищо истинско няма в тях, не съм го гледал този но едва ли е се е различавал, подозирам че отново е бил почти без тежки удари

    Харесвам

  2. Потърси го, има го из мрежата мача. Аз не разбирам много, но не ми се струва ударите, които полякът понесе, да бяха фейк. А и 12 рунда да са нагласени… малко трудно. То е истинско геройство въобще да издържиш толкова време на ринга, даже и без да подскачаш и да се клатиш наляво и надясно, а камо ли да нанасяш и да понасяш удари.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s