“Стани богат” и старите муцуни

на

Връщайки доказаната си викторина в ефира, Нова телевизия рециклира любими герои, но някои от тях са втръснали до болка. Слабаков срещу министърката – окей, но Божидар Димитров срещу Златка?
ГЕОРГИ НЕДЕЛЧЕВ/ в. „Уикенд“, 8 февруари

Старата муцуна на Нова телевизия Андрей Слабаков игра в комбина с министър Атанасова. И си призна, че предпочита бира, ракия и мастика пред ябълките.
Пролетният телевизионен сезон постепенно се разгръща и, ако се съди по рекламите и анонсите, се очертава да бъде силно конкурентен. В желанието си да изпревари останалите основни играчи, тази седмица Нова телевизия хвърли в ефира един от най-сигурните козове в цялата си история – “Стани богат”.
Викторината с Ники Кънчев се завърна с интригуваща идея – да събира срещу водещия двама непримирими врагове и да ги кара да отговарят в тандем с благотворителни цели. Макар че, като се замисли човек, каква вражда може да има между Черната Златка и историка Божидар Димитров? На кое поле по-точно? 
Ето как още в първото си издание шоуто представи една изсмукана от пръстите “вражеска двойка”. Повече намирисваше на опит да се изстиска последния рейтинг от популярността на бургазлийката покрай скорошния “ВИП Брадър” и отново да се посмеем с невежеството й. В случая хуморът дойде главно от нарасналото самочувствие, което плеймейтката демонстрира, и за което главен виновник е именно Нова телевизия. Едно е да се посмеем в риалити-шоу над нечия неграмотност и да покажем на всички, че така не може и не бива. Съвсем друго е да я поканим в благотворителна викторина за знаменитости, че и да се чудим с какъв начетен “враг” да я обзаведем, за да изкара поне някой лев за сирачетата. 
Другата двойка от старта на новия “Стани богат” беше далеч по-балансирана и не така зле скалъпена. Здравната министърка Десислава Атанасова и поборника за пушене в заведенията Андрей Слабаков изненадващо подцениха композиторските умения на Доли Партън и спечелиха скромна сума, но поне отстояха позициите си по разделящия нацията проблем за цигарите. Режисьорът е перфектният участник във всякакви подобни шоута и е един от любимците на Нова телевизия. Физиономията му обаче до такава степен е залепнала на нейния екран, че зрителите се питат дали не е ваденка от външната страна на стъклото.
Какво ще прави Нова, ако изведнъж старите й муцуни Слабаков, Юлиан Константинов, Орлин Павлов и Тити Папазов заминат на продължително околосветско пътешествие? Сигурно трябва да спусне кепенци до завръщането им.
Самата идея на “Стани богат” днес – противоречащи си знаменитости да играят в комбина – априори буди недоверие и изглежда нагласена, казионна. Щеше да е далеч по-интригуващо ако пак седяха един до друг, но всеки се състезаваше поотделно срещу Кънчев, а накрая парите да печели по-добрият от двамата.
При сегашната концепция на “Стани богат” то би събудило сериозен интерес само ако враговете имат по-скоро персонална, отколкото принципна неприязън.
 Продуцентите безуспешно се опитаха да съберат най-рейтинговата възможна такава двойка – Алисия срещу Николета. Певицата дори се беше съгласила на такова шоу, но Лозанова предпочете да се включи в новото риалити на ТВ7. Други двойки с неподправено напрежение помежду си биха били: Азис срещу Теди Москов, Криско срещу Светльо Витков, Мишо Шамара срещу Спенс, Крум Савов срещу Албена Вулева и Иван Ласкин срещу когото и да било другиго.
Но даже и в сегашния си по-скучноват и официозен вид връщането “Стани богат” е умен програмен ход на Нова телевизия. Заедно с “Биг Брадър” това е най-емблематичното й шоу и със сигурност е много по-престижно и всепризнато от всички прослойки и поколения от което и да било друго предаване. Като се прибави към това и ерудицията на Кънчев – един от последните мохикани, оставащи верни на тази медия – двата часа от праймтайма са запълнени подобаващо.
Дали обаче шоуто ще издържи задаващата се силна конкуренция от Би Ти Ви и ТВ7 през март? Ако продължава да залага на звезди като Златка – трудно…


Един коментар Добавяне

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s