"Елена, гордеем се с теб!"

Хубавата Елена в кадър от фотосесията на Васил Къркеланов, заснета през 2006-а. Сегашните издатели и редактори на „Плейбой“ трябва да я черпят, че има с какво да се гордеят.

На четвъртия ден от избухналия електрическо-еротичен скандал, от българското издание на „Плейбой“ най-сетне се събудиха и се усетиха, че могат да защитят модела си отпреди 7 години.
„Елена, гордеем се с теб“, написаха в сайта на списанието и обещаха, че ще повторят фотосесията на сексапилната блондинка в предстоящия си брой.
Това е похвално и заслужава поздравления, въпреки че реакцията на списанието бе отчайващо закъсняла – на сегашните му редактори им трябваха три дни, за да решат, че да се снимаш на неговите страници далеч не е срамно и че години по-късно имаш право да упражняваш някаква професия, пък била тя и в държавна, а не частна компания.

Но нека се запитаме защо изобщо напоследък толкова много хора взеха да смятат за непрестижно да се снимаш в „Плейбой“? Отговорът трябва да се търси отново там, на страниците на същото списание. През последните няколко години нивото му е спаднало многократно, точно както и тиражът. Това лято дори се стигна до безпрецедентния случай изданието да прескочи един месец, без това да е било планирано и анонсирано предварително. Причините най-вероятно се крият в рязко спадналия интерес на рекламодателите към това списание.

С плеймейтки като Черната Златка и още няколко нейни колежки със съмнителни достойнства няма как да поддържаш престиж. Сигурен съм, че дори и най-заклетите почитатели на „Плейбой“ с мъка ще изброят имената на последните 4 победителки в конкурса му. Може ли да се сравняват въобще Черната Златка с русата й съименничка и предшественичка? Ами Дорис Дилова с Николета? Погледнете повечето последни корици и фотосесии на списанието, където се мъдрят странни същества като Гентиана Халити, и бързо ще разберете защо някак си неусетно присъствието върху неговите страници започна да се приема като нещо срамно и позорно.

Факт е, че навремето не беше така, и го казвам не само защото и аз имам немалка заслуга за това. Сегашната политика и стил на работа на издателите са позорни за световна марка като Playboy, а всеки журналист и редактор, който безропотно ги търпи и се опитва бодряшки да демонстрира самочувствие, само допълнително ги окуражава и удължава агонията.

Но, прочее, Елена, гордеем се с теб. Добре че навремето е имало такива хубави „момичета на месеца“, та да може сега с гордост да бъдат препечатани отново. В този ред на мисли, мога да подскажа още идеи на някогашното си списание – да препечатат и фотосесиите на Венета Райкова, Камелия (упс, за това вече се сетиха май), Лилана, Маги Желязкова, Маги Вълчанова, Николета, Жасмина от „Сделка или не“, Еделвайс… Въпросът е след още 5-6 години ще има ли с какво по същия начин да се гордеят издателите на „Плейбой“? Силно се съмнявам.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s