Модове срещу мотове: приключението продължава

на– Тишина! – чу се гласът на Мрън. Той много мразеше да го прекъсват. – Всички знаят какъв е планът и какво трябва да правят. Ще нападнем от две страни – от изток при парка и от запад при стария склад. Бъдете безпощадни, скъсайте всяко цвете, изпречило се на пътя ви, боядисайте в черно всяка цветна пейка, всяка катерушка, спирка, всичко, което можете. След което, докато хората още спят, ще проникнем в техните домове. Ще нарежем шарените им дрехи, ще изхвърлим праха за пране, парфюмите и най-вече сапуна от къщите им! 
– А какво ще правим с мотовете?! – попита някой.
– Мотовете трябва да бъдат заловени, всички до един. Те са по-малки и по-слаби от нас. Няма да е трудно. Ще ги заловим и ще ги затворим. Иде краят на мотовете.
Чу се съскане в залата, последвано от тракането на щипки. Ако някой човек беше минал в този момент покрай килера, щеше да реши, че вътре има поне 200 гърмящи змии.
Получили инструкции от водача си Мрън, модовете се разделиха на две армии и докато все още беше тъмно, всички се отправиха към местата, откъдето щяха да атакуват.
А милите ни мотове дори не подозираха какво се готви.


Това е откъс от „Мукс отвръща на удара“ – втората, току-що излязла детска книжка от поредицата „Приключенията на мотовете“, за която съм писал тук и друг път. Дебютната излезе миналата есен и вече успя да спечели първата си награда – от националния читателски конкурс „Бисерче вълшебно“

Това е успех, на който няма как да не се радваш, защото целият проект се развива почти като на кино – основан върху ентусиазма на трима души. Без помощта на могъщи (които винаги са и доста алчни и последното, за което мислят, са авторите) издателства, спонсори и връзки. Първата книжка е отпечатана с парите, които е можело да отидат за един меден месец след една красива сватба.
Авторката Радостина днес е млада майка на половингодишна дъщеричка. Оформлението и предпечатът са от съпруга й Андрей, с когото работим заедно в „Биограф“, а с авторката на чудесните илюстрации Мелина-Елина двамата се запознали по Интернет.
И ето го резултатът – малките мотове, скрити в гардероба, все повече укрепват, вече имат и свои врагове в лицето на далечните си братовчеди модовете. Читателите и почитателите се множат, идват и първите награди. Дебютната книжка вече се предлага и на английски (на хартия или в Kindle-версия) в сайта Amazon
Когато нещата се правят с такова старание и от сърце, няма как да не си спечелиш и много поддръжници. Все повече медии проявяват интерес към авторката и нейните симпатични герои. Много училища от различни градове вече организираха и срещи на своите деца с нея. Мотовете оживяха и върху чаши за чай и купички за мюсли, а една работилница за играчки дори направи свои версии на пухкавите същества. Защо един ден да не гледаме и анимационно филмче с тях?

Официалното представяне на „Приключенията на мотовете 2: Мукс отвръща на удара“ е тази вечер от 19 ч. в книжарница „Гринуич“ на бул. „Витоша“. Ако искате да се срещнете с екипа на книжката, която спокойно мога да нарека издателски феномен за българските мащаби – сега е моментът. Ще можете да получите автографи върху красивото издание. А ако просто си поръчате книжката от сайта Motove.com  ще помогнете на Радостина, Мелина-Елина и Андрей да осъществят мечтата си и да издадат и трета част от приключенията на мотовете. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s