Интро #51

на

Редакционният увод в декемврийския „Биограф“

Hand-written message Isabelle Adjani

“На читателите на BIOGRAPH с любов, Изабел Аджани”

“Преди години, когато се снимах за корици на популярни издания, това за мен беше като трофей, като награда. Днес гледам хората по тях, известни с това, че са известни, и ми се струва жалко”, казва в интервюто си Изабел Аджани, преди да даде автограф и част от любовта си на нашите читатели.

60-годишната французойка и 51-годишната италианка Моника Белучи, която е на корицата на декемврийския ни брой, са две от вечните емблеми на европейското кино. Събрахме ги в това издание неслучайно. Това е първият ни брой, който излиза в комплект с книга като част от новата ни инициатива да предлагаме литературни шедьоври на аудиторията си. А каква по-подходяща корица в съзвучие с разказите на Мопасан от тази с Белучи и Аджани? И двете изглеждат досущ като героини от неговите страници – магнетични и фатални жени, пред чиято дръзка красота мъжете падат на колене…

На Моника сме посвещавали свой очерк и преди и е трудно да се добави нещо ново към текста отпреди година и половина. Този път потърсихме друг поглед към актрисата, която миналия месец гледахме като поредното завоевание на Джеймс Бонд. Подредили сме и колекция от уникални снимки, отбелязващи най-важните етапи от живота и кариерата й.

Освен с първата книга (следващия месец в комплект със списанието ще бъдат разказите на Чехов), този 51-ви поред наш брой ще остане в историята и с освежения си дизайн. Постарахме се четивата ни да станат още по-атрактивни . Стремим се и непрекъснато да обогатяваме съдържанието с нови теми и жанрове. Пишете ни във Facebook дали новият BIOGRAPH ви допада и харесвате ли идеята ни за книгите.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s