Printing

на

Печатниците за вестници и списания са едно от най-интересните и вълнуващи места, поне за мен. Работата в тях е като дрога, от която няма лечение. Миризмата на хартия и мастило, непресъхващият приток от информация (виждаш, разглеждаш и четеш изданията преди всички останали) и съсредоточеността, с която печатарите се взират с лупи в най-малкия детайл… Това са все неща, които никога не се забравят. И никакви компютри, телевизия или интернет не могат да ги заменят като усещане.

Готино е и да видиш как работничките край поточните линии взимат първите страници от изданието ти и се зачитат в някоя статия или разглеждат с любопитство снимките. Преди нас тук беше отпечатан новият брой на EVA. Разгледах го внимателно и ви казвам – няма по-добро списание в България. При това, не е някаква лицензна чужда марка, а изцяло тукашна.

4 коментара Добавяне

 1. Valkocompany каза:

  Тази печатница е от големите и съвременните при които липсва тръпката от технологията на отпечатване.Принципно в провинцията се работи с осемдесетарска техника при която смесването на мастилата за получаване на търсения CMYK модел
  http://www.test.bg/lessons/rgb_cmyk.html
  става ръчно и по този начин се вижда най – добре цветовото изграждане на самата страница:)

  Харесвам

 2. Не е чак толкова модерна, от по-старите е. Човешкият фактор тук е по-важен от технологията, и точно затова има голяма тръпка и атмосфера. В процеса по натъкмяване участват поне 4-5 човека, и всичките в определени моменти буквално спринтират на къси разстояния. Като на кино е!
  Иначе съм виждал и по-съвременни печатници, например едно малко Комори в ИПК – там само пускаш едно файлче и накрая всичко излиза перфектно отпечатано. Скука…

  Харесвам

 3. Augusta каза:

  Успех на списание 69 и на всички твои проекти!
  Ще кажеш ли коя е тази печатница?
  „Моята“печатница е от старите, но пускането на цветни проби в Булгед е достатъчно „маестрото на кориците“, както го наричам, да ги изкара едно към едно.

  Харесвам

 4. Понеже има много въпроси коя е печатницата, където се въртят ЕВА, Мениджър и №69 – това е ROPRINT в София, намира се в Гара Искър близо до Асансьорния завод.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s