Интро #54

на

Редакционният увод в мартенския „Биограф“

Intro

Ако искате нещо да се каже – помолете някой мъж; ако искате нещо да се свърши – помолете някоя жена.

Маргарет Тачър (1925-2013)

 

Спокойно мога да кажа, че Чарли Шийн е част от семейството ми. С Таня вкъщи при всяка възможност си пускаме “Двама мъже и половина” и се смеем с неговия герой и с този на Джон Крайър. Периодически въртим и “Смотаняци”, както и комедиите с негово участие от поредицата “Страшен филм”. И съм сигурен, че не само в моя дом е така. Чешитът Чарли Шийн е жива легенда, чиято драматична съдба и налудничав характер отдавна заслужаваха по-сериозно внимание в Biograph. За мен беше удоволствие, но донякъде и тъжно преживяване да напиша мартенската Cover story за него.

Понеже март се води женски месец, в този брой ще откриете и няколко “по-феминистки” материала. Първият от тях е очеркът за известната фотографка Ани Лейбовиц, която издигна в култ не само красотата на жените, но и тяхното достойнство и интелект. Не пропускайте и историята на Жанина Драгостинова “Когато властта танцува със секса”, разказваща за легендарния Виенски конгрес от 1814-а и първото по-сериозно навлизане на “креватните технологии” в световната политика. Очеркът на Василен Димитров “Венера срещу Марс в спорта”, фотодокументалната ретроспектива за соц-времената “Жената вчера” и класацията на най-богатите дами в историята на човечеството са не по-малко интересни допълнения към осмомартенската тема.

В брой 54 не липсват и традиционните за Biograph екслузивни интервюта. Откровенията на актьора Филип Трифонов пред Цветана Пешунова са едновременно забавни и горчиви, непринудени и мъдри. Страхотно четиво. Не пропускайте и интервютата на Цвета Врангова с Клаус Майне от “Скорпиънс” и с потомъка на последния дон на мафията Карло Гамбино – писателя Джовани Гамбино.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s