Scorpions все още жилят стабилно

на

Scorpions

Арената не беше чак толкова претъпкана, колкото при концерта на „Уайтснейк“ през ноември, но пак беше достатъчно пълна. Рехави бяха единствено трибуните за по-скъпите билети със седящи места.

Честно казано, аз не очаквах „Скорпиънс“ да забият толкова здраво и да покажат толкова добра форма. Отидох на концерта главно от носталгични подбуди – за да си припомня времената, когато съм бил на 16, и съм чакал по купоните да пуснат „касетката с блусовете“, за да изтанцувам 2-3 парчета едно след друго с подходящо присъствие между ръцете си. 68-годишният Клаус Майне обаче пя като за световно. Дори и най-трудните баладични припеви не му се опряха.Специфичният му тенор надвикваше всичко останало.

На повечето от рокаджийските парчета колегите му по-скоро вдигаха шум (нали все пак говорим за хевиметъл), отколкото правеха качествена музика. Солата на Матиас Ябс не бяха нищо особено (те и в студийните версии не са), но затова пък барабанистът на „Моторхед“ Мики Дий (52), присъединил се към групата за последните турнета, направо изби рибата.

Концертът не продължи дълго – не повече от час и половина. За бисовете бяха оставили Still Lovin’ You и Rock You Like a Hurricane – добър избор, който адекватно обобщи цялото творчество на групата. На излизане от залата всички фенове изглеждаха доволни, а баладите на „Скорпионите“ отекваха от колонките на почти всяка кола наоколо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s