на

TV2 стартира в 17 ч днес

Press release
Четвъртата национална ефирна телевизия в България – TV2 започна излъчване от 17:00 часа днес. Това е най-мащабният медиен проект през последните години в България. Телевизията ще заложи на нови български продукции, както и на непоказвани до момента чуждестранни шоу програми, предавания и сериали в България. „Стартираме със седемчасова програма, която ще започва в 17:00 часа. Причината за това е, че в момента се строят новите ни студия, които ще бъдат готови през пролетта на 2008 година. Тогава ще започнем 24-часово излъчване на собствени продукции – новини, ежедневни и уикенд магазинни предавания, публицистика и забавни предавания”, разяснява Огнян Димов, директор на TV2.

TV2 е първата българска национална ефирна телевизионна мрежа с покритие в 27 региона в страната. Програмата ще се излъчва с изключително качествен телевизионен сигнал, благодарение на най-съвременните IP и мобилни решения за пренос на аудио и видео съдържание.

Понастоящем телевизията е наела изявени български продуценти за реализиране на първите си предавания – „Вечерното шоу на Азис”, „Пирамида”, „Мръсен долен лъжец” и „Градски легенди”. Освен тези четири продукции, TV2 ще покаже на българския зрител две чужди предавания – „Окна” и „Стажантът” на Доналд Тръмп.

Какво ще гледаме:

“Вечерното шоу на Азис”, взривоопасното шоу на телевизията, което предизвика интерес към себе си още преди да е започнало, ще забавлява зрителите на TV2 пет пъти седмично в нестандартен токшоу формат. За пръв път Азис ще се изявява като тв водещ, подпомаган от ко-водещи, бенд и танцов състав. Какви ще ги върши Васко и кои ще са първите му гости, ще разберем на 25 ноември от 22:00 часа по TV2.

“Пирамида” – TV2 дава нов живот на познатото вече на българския зрител предаване. „Пирамида” ще бъде най-актуалното дискусионно студио, излъчвано на живо в родния ефир. За първи път лицензодържателите на предаването са разрешили промяна във формата, а именно участието на публиката. Така всеки зрител ще може да се превърне в участник. Предаването ще въвлича популярни лица и публиката в горещите теми на деня, давайки глас на различни гледни точки и мнения. „Участвай в новините” подканват от TV2.
„Мръсен, долен лъжец” е нова за рамките на България игра. Форматът залага на три основни елемента – хумор, стратегия и напрегнато състезание. Във всяко издание на предаването участват по шестима конкурентни играчи, чиято цел е в процеса на играта да изобличат този от тях, когото смятат за „мръсен долен лъжец”.

“ОКНА” ще разгори страстите на тв зрителите с невиждани истории и лични драми, случващи се на живо в студиото на една от най-шокиращите в света шоупрограми, продуцирана в Русия. Руското предаване е изключително зрелищно, а форматът му е комбинация от токшоу и телевизионна психотерапия.

“Стажантът” е интелигентното риалити, изградено върху неексплоатираната досега в родния ефир бизнес тематика. Водещ и изпълнителен продуцент на „Стажантът” е Доналд Тръмп. Играта разнищва тънкостите на бизнеса и анатомията на всеки провал и успех – директно от кулата на Тръмп в Ню Йорк Сити. Наградата за победителя тук не е тлъст чек, а шансът да получи работа в някоя от фирмите на Доналд Тръмп.

Това е само началото, обещават от новата медия. През 2008 година телевизионният канал ще реализира програмните си намерения в пълен обем и ще дебютира със собствена продукция. Акцентът в програмата на телевизията ще бъдат и оригиналните програми, реализирани за медията от български външни продуценти. TV2 ще се стреми към постигане на максимално широка аудитория, за да се наложи като трета национална търговска телевизия.

“ТВ2” ЕООД притежава национална програмна лицензия за излъчване по ефир, кабел и сателит на програмата ТV2. Програмата ще се разпространява ефирно в 27-те областни центрове на страната на основание на договор с „Техностийл” ЕООД, притежаваща 27 лицензии за регионално ефирно разпространение по §9а на Преходните и допълнителни разпоредби на ЗРТ. ТВ2 ще се разпространява и по кабел на територията на цялата страна.
Ефирно разпространение – В ЕФИРА НА 27-ТЕ ГРАДА – РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТРОВЕ
Сателитно разпространение – НА САТЕЛИТА ТОР 3, 1° запад, транспондер 6, Честота 11 832 MHz, Линейна хоризонтална поляризация, модулация QPSK

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s