Bulgaria. Open doors to open hearts

на

Един от новите клипове, рекламиращи българския туризъм в Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel. Аз лично не смятам, че са толкова лоши, нито че парите са похарчени и ще бъдат харчени на вятъра. Много по-вреден е типично българският нихилизъм, с който за пореден път си имаме работа покрай коментарите тези дни. Неуспели кандидати, нереализирани рекламисти, недоказали се режисьори, обикновени сноби или просто класически хейтъри се надпреварват да плюят по клиповете и да дават акъл. Мила родна картинка – царе сме, когато трябва да коментираме нечий чужд труд, но когато трябва да се направи нещо по-добро, ентусиазмът бързо изчезва.

Приказките, че клиповете били клише, са абсолютен тъпизъм. В елементарен жанр за елементарни хора и телевизии, с каквито си имаме работа в случая, това е единствената работеща формула. Няма място за оригиналничене и излишни експерименти в стил Куентин Тарантино или Дарън Аронофски.

Погледнете клиповете, рекламиращи Малайзия по време на US Open по Eurosport. Като изключим факта, че очевидно са направени с много повече пари (инвестирали са и в създаването на хубава песен), аз лично не виждам с какво толкова превъзхождат нашите. И дали там са били посрещнати със същия нихилизъм като тук?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s