Фасбендър като Джобс

на

Ето го и първият трейлър на дългоочаквания нов биографичен филм за Стив Джобс. Да, по всичко личи, че Майкъл Фасбендър прави поредната си силна роля. Най-вероятно и сценарият на Арън Соркин („Социална мрежа“, „Кешбол“) е чук. За режисурата на Дани Бойл също нямам никакви опасения. Въпросът обаче е, че Фасбендър по нищо не прилича, даже ни най-малко не напомня за Стив Джобс. Докато в предишната кино-биография, която вече гледахме, Аштън Къчър беше буквално едно към едно.

То със същия успех Дани Бойл би могъл да извика и своя любим актьор Юън Макгрегър (апропо, намирам доста прилика между Фасбендър и него, а вие?).

Просто Фасбендър внася твърде много „фасбендърщина“ тук. Като по-млада версия на Иън Маккелън в „Х-мен“ беше невероятен, но тук изглежда по-скоро странно. Не че това е кой знае каква драма и би намалило достойнствата на филма като цяло, но все пак действа доста разконцентриращо. Все пак филмът се казва „Стив Джобс“, а не „Зората на Епъл“, „Ерата Макинтош“ или нещо подобно.

Но да почакаме до октомври, когато продукцията излиза на екран, и да видим…

Няма никаква прилика между двамата. Не че това е проблем, но по тази логика всеки може да играе всеки във всяка биография оттук нататък.
Няма никаква прилика между двамата. Не че това е проблем, но по тази логика всеки може да играе всеки във всяка биография оттук нататък.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s