Интро #56

на

Редакционният увод в майския „Биограф“

Intro56

Аз съм типов режисьор. Ако режисирах “Пепеляшка”, публиката сигурно щеше да търси някакъв труп в каляската й.

Алфред Хичкок

(1899-1980)

 

Уди Алън стана на 80 в началото на декември миналата година, но ние много отдавна искахме да направим Cover story за него. Всъщност, при режисьор с неговото постоянство и плодовитост, никога не е късно за това. Всяка година той намира начин да предложи нещо ново, да ни се покаже по различен начин, да ни потопи за пореден път в своята паралелна вселена от сарказъм, мъдрост и комплекси за малоценност, редуващи се с дръзки прояви на самоувереност.

Този режисьор отдавна си е създал своя собствена аудитория, която има много малко допирни точки с традиционните киномани. Някои от почитателите му отиват до мултиплексите само веднъж годишно – когато излиза новият филм на Уди Алън.

По същия начин, струва ми се, и Biograph има своя специфична аудитория. За много от нашите читатели това е единственото списание, което си заслужава да бъде купувано и разлиствано.

Даваме си сметка за този факт и той още повече ни задължава. Когато имаш постоянна и вярна аудитория (а в нашия случай тя е и достатъчно широка), не е никак лесно всеки месец да я интригуваш, изненадваш и задоволяваш. Надявам се, че и сега сме успели, за 56-и пореден път.

За Уди Алън също е все по-трудно да вади нов филм, без да му се налага да се самоцитира. Но в крайна сметка винаги успява да се хареса на публиката си и тя за нищо на света не си представя, че ще пропусне следващата му премиера.

Не ни пропускайте и вие и през юни. Сега като бонус към списанието ви предлагаме чудесните разкази на Джек Лондон, а следващия месец ще ви зарадваме с изтънчената проза на Оскар Уайлд.

Приятно четене. И Христос Воскресе!

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s