Интро #73

на

Редакционният увод в октомврийския „Биограф“

Content_03

Искрено съжалявам френското кино, защото то няма пари. Но още повече съжалявам американското, защото то страда от липса на идеи.

Жан-Люк Годар, кинорежисьор

Ако все още се питате какво прави списание Biograph толкова различно от останалите месечни издания, 24-те страници от октомврийската Cover story за Бриджит Бардо са чудесен пример за това. Обикновено, за да се сдобиете с толкова много внимателно структурирана информация за една кинолегенда, ще ви е нужно да си купите някоя биографична книга за нея, дори две. Но дори и там едва ли ще откриете като добавка толкова много снимки, проследяващи целия живот на френската икона, някои от които – изключително редки. Очеркът на отговорния ни редактор Бети Кирилова не само информира в детайли – успоредно с това той анализира, обобщава и още повече митологизира тази актриса и незабравимите й образи.

На мен лично не по-малко интересно ми беше да прочета и синтезираните биографии на Франклин Рузвелт, Фьодор Достоевски и Хуго Бос – още три очерка, каквито бихте могли да откриете само и единствено тук. Интервютата с певиците Маргарита Хранова и Лара Фабиан също няма как да не ви впечатлят. В този брой се сбогуваме и с Мирей Дарк – една от другите икони на френското кино, както и с любимия на всички българи Шурда – сръбския актьор Любиша Самарджич.

Но и през октомври, както всеки месец, сме се постарали да ви предложим достатъчно и от нашите по-малки постоянни рубрики, в които старателно събираме информация и снимки от целия широк и пъстър спектър на живота.

Та, приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s