U2 – Love Is Bigger Than Anything In Its Way

на

Клипът към една от най-хубавите песни в актуалния албум на U2 Songs of Experiencе, излязъл в края на миналата година, се появи вчера. Както сами ще се убедите, той е доста алтернативен и „джендърски“ и се фокусира върху образите на младежи от LGBTQ -обществото в Дъблин, родния град на ирландската група. Негов режисьор е Дейвид Мушегейн, досега известен предимно като официален фотограф на Red Hot Chilli Peppers. „Идеята на видеото е да бъде тържество на любовта и човешката индивидуалност, да покаже правото на всеки човек да бъде щастлив“, обяснява авторът.

Първите реакции към Love Is Bigger Than Anything In Its Way в социалните мрежи не са особено ласкави. Според повечето коментатори, U2 за пореден път са отишли твърде далеч в желанието си да бъдат модерни, „в час“, и да отправят хуманни послания.

За мен лично клипът е по-скоро емоционален и докосващ, отколкото дразнещ или преднамерен. Ако изобщо има начин да изпитваме симпатия към различните от нас, тази песен и това видео постигат това с непретенциозна лекота – като на култов британски филм от 90-те, когато U2 наистина бяха недостижимо велики…

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s