Интро #88

на

Редакционният увод в януарския „Биограф“

Intro_88

Всеки проблем на днешна Америка може да бъде сведен до влиянието на домашното насилие. То е люлката на повечето ни беди – икономически, психически, образователни. Най-лошото е, че има една подсъзнателна склонност насилието да се приема като начин на изразяване, като нещо нормално. То въздейства върху младите и съсипва надеждите им какво могат да очакват от живота си по-нататък.

Салма Хайек

Три важни акцента в новия ни брой. Успоредно с драматичната биография на Тина Търнър засягаме и темата за домашното насилие, за което не се побояха да говорят и някои от най-големите звезди на днешния шоубизнес. Холи Бери, Чарлийз Терон, Риана, Кристина Агилера, Рийз Уидърспуун, Кели Роуланд… Не пропускайте техните поучителни истории и признания, които ще откриете веднага след януарската Cover story.

Вторият акцент е политически. Но нямам предвид очерците за две знакови “първи дами” – Раиса Горбачова и Имелда Маркос, нито интервюто с юбиляра Асен Агов, въпреки че и те са много любопитни и поучителни. Не пропускайте сензационния текст за прогнозите на политическите астролози за следващите три години. Както казва авторът му Божидар Божков – после да не кажете, че не съм ви предупредил.

И третата тематична поанта, разбира се, е Коледа. Жанина Драгостинова разказва за дома на белокосия старец в Лапландия със снимки от мястото на събитието, а покрай това – и за съперничеството между Финландия и Швеция. А Благовеста Кирилова припомня за емблематичната новела на Чарлз Дикенс “Коледна песен”, която преди 175 години буквално възражда този светъл празник, смятан тогава за незначителен.

Приятно четене и весела Нова година!

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s