Интро #112

на

Редакционният увод в новогодишния „Биограф“

Всеки от нас през всяка отделна година е различен човек. Не мисля, че сме постоянно едни и същи през целия си живот.

Стивън Спилбърг

Ако преди една година някой ни беше казал, че няма да имаме търпение 2020-а да си отиде, сигурно щяхме да го изгледаме недоумяващо. Като пълна фантасмагория щяхме да приемаме и всеки опит да ни нарисуват онова, което се случи през нея. Но ето – вече е зад гърба ни, с всичките си абсурди и изпитания, а през 2021-а ни очакват по-еуфорични дни от когато и да било. Ще се радваме отново на безброй малки неща в живота, които сякаш бяхме престанали да оценяваме.

Току-виж сме започнали и по-малко да се оплакваме – както иначе много обичаме, от какво ли не. Жената от новогодишната ни корица е възможно най-добрия пример за това как човек може да постига целите си без да търси оправдания и извинения. Да гледа само в настоящето и бъдещето, макар и никога да не забравя да благодари на всеки от хората, на които дължи успехите си.

Лили Иванова се появява за трети път на първата ни страница за вече почти 10-годишната ни история. А календарът, който прибавихме към 112-ия ни брой, е нейният елегантен начин да ни честити 2021-а и да ни обещае красиви и вълнуващи моменти през нея.

В този брой се сбогуваме с великия Диего Марадона, както и с неуморимия кардиолог професор Чирков. Припомняме отново драматичния живот на Далида. Разказваме и за „последната холивудска дива“ – Фей Дънауей, за великата писателка Агата Кристи, за смелия летец-изобретател Алберто Сантос-Дюмон… И добавяме силна доза коледно настроение с любопитните факти за легендарната комедия „Сам вкъщи“.

Това е нашата ваксина срещу всякакви болести. Приятно четене и весела 2021-а!

Георги Неделчев,

Редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s