Интро #50

на

Редакционният увод в юбилейния ноемврийски „Биограф“

Intro

Майка ми обичаше да повтаря: “Ще ти купя мотоциклет, но чак когато прочетеш 50 книги”.

Орландо Блум, актьор

50 броя на Biograph. За малко повече от 4 години.

Не зная при вас как е, но аз вече взех да забравям какво сме писали през всичките тези месеци. Все пак става въпрос за над 10 500 страници публицистика. Когато ме питат дали в списанието е излизал очерк за дадена историческа личност или днешна знаменитост, все по-често ми се налага да проверявам в Google.

Затова съм убеден, че 50-те страници с избрани цитати от досегашните ни Cover stories ще бъдат любопитни и полезни за вас, даже и да сте старателни колекционери на всички досегашни томове Biograph. Ще има и по-разсеяни читатели, които едва сега ще открият, че сме посвещавали свои издания на някои емблематични фигури от историята или съвремието. Простено да им е.

Разнообразието от фигури и епохи, които тези “50 парчета мъдрост” покриват, е толкова впечатляващо, че лично мен ме стряска. Нима наистина всичко това е минало през главите, а в нашия случай – и през ръцете ни? А дали сме успели докрай да го осъзнаем и осмислим, или сме го оставили да мине покрай нас – така, както оставяме да се прокрадва и изнизва и целия ни живот?

Колекцията от образи, която ви предлагаме този месец – наред с редовната порция от нови очерци за големи личности – е нашият специален подарък към читателите послучай 50-ия ни юбилеен брой. А от следващия месец очаквайте и друга изненада от нас. Започваме интригуваща и ексклузивна поредица със световни литературни шедьоври. Всеки месец списанието ще се продава в комплект с книга на обща цена 8 лева. Първото заглавие са вечните разкази на Мопасан, следват Чехов, Оскар Уайлд, ОХенри, Фицджералд, Катрин Мансфийлд…

Защото Biograph е не просто най-голямото месечно списание – ние го възприемаме и като мисия. Просветителска, възпитателна, духовна.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s