Интро #71

на

Редакционният увод в августовския „Биограф“

 

Като ме целунеш, ще разбереш колко важна съм всъщност.

Силвия Плат, американска поетеса (1932-1963)

Content_05

 

Джулия Робъртс не е гениална актриса като Мерил Стрийп, въпреки че има много силни роли и дори съвсем заслужен “Оскар” за “Ерин Брокович”. Не притежава иконичната кукленска красота на Мерилин Монро, нито е обезоръжаващо сладка и палаво-чаровна като Мег Райън. Но по някакъв начин символизира всичко красиво, романтично и емоционално-съкровено, което Холивуд е способен да създаде.

Постигна го с лекота още с първите си роли преди почти три десетилетия и оттогава е владетелка на едно специално кътче в сърцето на всеки киноман и на всяка жена.

Ако си мъж, най-вероятно нескрито или тайно мечтаеш да имаш до себе си същество като нея. Ако си жена – почти сигурно е, че се идентифицираш поне с една нейна героиня, а най-вероятно – с много повече от една.

Заради Джулия Робъртс и нейната Вивиан от класиката на Гари Маршал Pretty Woman вече 27 години ние, мъжете, обичаме жените една идея по-искрено и безрезервно. И имаме еталон за красива и всепобеждаваща усмивка.

Именно тази усмивка краси нашата 71-а корица от август 2017-а. А в допълнение към 20-те страници за Джулия сме се постарали да разкажем и за други красиви, значими и обезоръжаващи жени от близкото минало и от съвремието. Към тях прибавихме още дузина интервюта, очерци и фотографии, които също ще запомните.

Приятно четене.

 

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s