Интро #82

на

Редакционният увод в юлския „Биограф“

Intro_82

“Ролинг Стоунс” поставят летвата на нивото, което бих искал да преследва и моята група. Но не си представям толкова турнета като тях. Коленете ми просто не биха издържали.

Джон Бон Джоуви

Мик Джагър – един от живите символи на рок-музиката, през юли достига три четвърти век. Дотолкова сме свикнали с присъствието му в ефира, че някак си го възприемаме за даденост и не го взимаме насериозно. Склонни сме да иронизираме патологичното му женкарство, “брака по сметка” с Кийт Ричардс и останалите от “Стоунс”, бащинството на стари години, непрекъснатите му опити да стане звезда със самостоятелен ореол – като своя стар приятел Дейвид Боуи или като Майкъл Джексън, с когото дори имат записан дует… Но само опитайте да си представите музиката и въобще шоубизнеса без кльощавата му, атлетична и вечно ръкомахаща фигура, без огромната му уста и неподражаем глас, без незабравимите песни, които е създал.

75-те неща, които подредихме послучай юбилея на Мик върху 25 страници, ще ви убедят какво уникално културно, а и чисто физиологично явление е този човек. Но в този рокаджийски юлски брой сме намерили място и за екслузивно интервю с друг неподражаем певец – Оскар Бентън. Очакват ви и големи очерци, посветени на легендарната Джанис Джоплин и на енигматичния Джаред Лето. Ще научите подробности за новия албум на Дон Еъри от “Дийп Пърпъл”, но също и за фестивала за нова българска музика в Сандански…

Увеличете звука в тонколоните и приятно четене през юли.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s