Интро #87

на

Редакционният увод в декемврийския „Биограф“

Intro_87

За да се радва на добро здраве и да донесе истинско щастие на семейството си, както и мир на всички останали, човек трябва първо да се научи да контролира собствения си разум. Ако успее да дисциплинира ума си, тогава ще намери път към Просветлението, и цялата мъдрост и добродетел на света ще дойдат от само себе си при него.

Буда

За мъжа от декемврийската ни корица най-точният израз е леко жаргонен. Джордж Клуни е „превъртял играта“. Мъж, съпруг, актьор и филантроп, постигнал всичко, за което някой би могъл да мечтае, но останал недокоснат от страничните ефекти на голямата слава и вселенското женско обожание. Върху репутацията му няма нито едно, дори малко, петънце. Колко такива идоли от края на второто десетилетие на ХХI век познавате?

Но в 87-ия том на Biograph ви срещаме и с други мъже, неизкушени от суетата и тщестлавието. Например особнякът Хабиб Нурмагомедов – една истинска боримечка от Дагестан, който наскоро стана шампион в най-кървавия измежду всички спортове, и който едва не се лиши от титлата си, защото в кодекса му на честта има по-важни неща от нея. Ще научите и много неизвестни досега факти за парламентариста Йордан Соколов, който напусна този свят преди две години и половина. Ще прочетете интервюта-изповеди с емблематичната актриса от Народния театър Мария Стефанова и с непоправимата романтичка на тв ефира Мира Добрева. А, както ще разберете, и скандалната порно-кралица Чичолина, която ни даде прелюбопитно ексклузивно интервю, се оказа жена с интересна житейска философия, принципи и идеали…

С две думи – един изненадващо добродетелен декемврийски брой. И, знаете си от предишни години – никакво прекаляване с предколедната истерия. И след празниците ще продължим да живеем.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s