Интро #92

на

Редакционният увод в майския „Биограф“

Intro_92

Не се страхувам от онзи, който е тренирал по веднъж 10 000 удара. Страхувам се от този, който е тренирал само един удар 10 000 пъти.

Брус Ли (1940-1973)

Мъжът от майската ни корица #92 е интересен не само като жива емблема на цели жанрове в киното, както и на американския патриотизъм въобще. Чък Норис е феномен и заради начина, по който присъства в съзнанието на милиони хора чрез вицовете, разпространявани за него. Малко са личностите в световния шоубизнес, а и въобще в историята, чието име и физиономия са толкова познати дори на онези, които не са виждали нито една тяхна изява. Не е нужно да си гледал “Пътят на дракона”, “Изчезнал по време на акция”, нито дори един епизод от “Уокър, тексаския рейнджър”, за да знаеш кой е Чък Норис.

Как се живее с бремето на такава слава и с тежестта да си любимата карикатура на световния Интернет? Ще прочетете на следващите страници. Но не пропускайте и интервюто с друга екшън-легенда и връстник на Норис – Франко Неро, който разкрива тайните на творческото си дълголетие, както и очерка за незабравимия Чарлс Бронсън.

В този пълен с тестостерон брой ви срещаме и с един от новите любимци на телевизионната аудитория – актьора Христо Петков от “Дяволското гърло” и от миналогодишния кинохит “Възвишение”. Но тук, с поредното си откровено интервю, е и неговата екранна партньорка в сериала – Теодора Духовникова, в чиято героиня Миа Язова има колкото женственост и красота, толкова и по мъжкарски силен характер.

С две думи – чака ви много екшън.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s