Интро #95

на

Редакционният увод в августовския „Биограф“

Intro_95

Нашето поколение няма своя Велика война, нито Голяма депресия. Нашата война е духовна. А депресията е самият ни живот.

Чък Паланюк, американски писател

На 11 август преди 23 години от този свят си отиде една личност-феномен, оставила траен отпечатък в българското съзнание – баба Ванга. С този брой, на чиято корица пророчицата е нарисувана от големия художник Светлин Русев, не просто отдаваме за пореден път почит към благородната гадателка. Опитваме се да хвърлим светлина и върху начина, по който политиците – в частност тези от Кремъл – експлоатират мита за нея и паранормалните й способности.

В допълнение към очерка на Божидар Божков разказваме и за друга легендарна фигура от нашите земи – Преподобна Стойна. Също и за някои чудотворни места и икони из България, в чиято сила се е убедила и доскоро скептичната по тази тема тв водеща и хитова писателка Венета Райкова. Припомняме за загадката-куриоз “Царичина”, а след това разказваме за 10 от най-големите и все още неразкрити световни мистерии.

С две думи – пред вас е един духовен и езотеричен, магически августовски Biograph.

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

P.S. Забравих добрата новина за всички, които страдаха по стария формат на списанието – от този месец отново сме по-високи и по-широки! Съдържанието си е както преди!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s