Интро #99

на

Редакционният увод в декемврийския „Биограф“

Intro_99

Преди непрекъснато се усмихвах, когато ме снимаха. Спрях да го правя, когато навлязох в света на модата. Модата ми открадна усмивката!

Виктория Бекъм

Корицата с Коко Шанел увенчава третия ни брой за тази година, който поставя акцент върху модата. Лицата от предишните две – вече покойният Карл Лагерфелд (#90 от март) и Клаудия Шифър (#94 от юли) – също са завинаги свързани с легендарната френска марка, която дефинира женския стил и елегантност.

Сега освен за живота и творенията на великата модна диктаторка, разказваме и за най-влиятелната дама в тази сфера днес – вездесъщата редакторка на Vogue Ана Уинтър. Надникваме в селенията на друг моден гуру – Майкъл Корс. Разкриваме и някои малки женски тайни – как можете да се обличате в изискания Шанел-стил без да изпразвате банковата си сметка. Срещаме ви и с най-елегантния футболист от последните десетилетия – човекът, който пръв изпълни вече досадния термин “инфлуенсър” със съдържание – Дейвид Бекъм.

Но не по-малък повод за гордост е и интервюто, дадено специално за нас от един от най-големите таланти на Холивуд – Едуард Нортън, който този сезон впечатлява и като кинорежисьор. Също толкова интересна е и изповедта на българския му колега Иван Бърнев, когото през последния месец гледахме в два силни български филма – “Доза щастие” и “В кръг”.

В 99-ия поред Biograph има и силна политическа нишка – продължаваме с ретроспекциите на събитията отпреди 30 години, когато комунизмът падна в Европа и у нас. Публикуваме и последното голямо интервю на Христо Христов, суперминистъра на соца…

Въобще – достатъчно много четива, които да запълват дългите ви декемврийски нощи. А Коледа, когато ще се появи и юбилейният ни 100-тен брой, наближава…

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s