Bombshell – повече miss, отколкото hit

на
bombshell
Шарлиз Терон, Никол Кидман и Марго Роби – три страхотни женски роли в един иначе твърде плакатен, претупан и в крайна сметка повърхностен филм

Ако човек не е гледал мини-сериала с Ръсел Кроу „Решаващият глас“ (The Loudest Voice, виж трейлъра най-долу) по HBO, за ролята си в който австралийският актьор току-що получи и „Златен глобус“, кинопремиерата „Бомба със закъснител“ (Bombshell) ще му хареса много повече. Историята за „господаря на консервативните новини“ Роджър Ейлс, създател на вездесъщия тв канал FOX News, и разбунтувалите се срещу него водещи, изобличили го в сексуален тормоз, е не просто интригуваща – в разгара на движението #MeToo тя е знакова, основополагаща и фундаментална за целия американски шоубизнес днес. Самият Ейлс вече е покойник и не доживя да види нито сериала, нито кинофилма, които с такова усърдие го демонизират.

Проблемът на Bombshell е не само в това, че Джон Литгоу (иначе страхотен актьор и невероятен Чърчил в първите сезони на The Crown) не е и наполовина толкова убедителен в неговия образ, колкото е Кроу в The Loudest Voice. Макар и с невероятно силни централни женски роли и нюансирани образи на почти всяка героиня, филмът на Джей Роуч остава някак си повърхностен, декларативен и плакатен. Препуска през събитията, темите и конфликтите и сякаш няма търпение да стигне до поучителния си финал. Наистина жалко за невероятната игра на Шарлийз Терон, Никол Кидман и Марго Роби. Трудно е да се прецени коя от трите е по-добра, но може би все пак Роби се извисява над другите две и се очертава като най-поливалентната секси-актриса на Холивуд в момента.

Един коментар Добавяне

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s