Интро #111

на

Редакционният увод в декемврийския „Биограф“

Аз съм просто един актьор – не е нещо сложно като мозъчна хирургия. Ако си свърша работата както трябва, хората няма да си искат парите обратно.

Шон Конъри (1930-2020)

„С жена ми се запознахме на игрище за голф. Тя не говореше английски, нито аз – френски, така че нямаше шанс за дълги и скучни разговори. Венчахме се много бързо. Но сега аз все още не знам френски, докато тя говори английски – и това не ми се отразява никак добре…“. Такова беше чувството за хумор на 188-сантиметровия мъжага, който в 6 различни десетилетия пръскаше харизма от големия екран и се превърна в една от иконите на киното. Шон Конъри си отиде от този свят тихо и без драма в края на октомври, а за нас останаха спомените от легендарните му роли – като Джеймс Бонд, но и далеч не само.

В този брой се сбогуваме с него, подреждайки най-знаменитите му образи, както и пътя на шотландския боец към голямата слава – история, сама по себе си достойна за роман и филм. Припомняме и житейската съдба на една от най-прочутите му партньорки на екрана – Урсула Андрес.

Друга гордост за този брой са ексклузивните интервюта с двама коренно различни мъже и актьори – българина Иво Димчев и италианеца Роко Сифреди. Но има още поне дузина материали в декемврийския Biograph, които не бива да пропускате.

А малко преди Коледа – отсега ще открехна – ще ви зарадваме с един красив януарски брой с Лили Иванова, към който ще добавим неин календар за 2021 година, подготвен специално за нашето списание.

Животът продължава да е хубав! Сега приятно четене и до скоро!

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s