Интро #114

на

Редакционният увод в мартенския „Биограф“

Въпросът не е кой ще ми позволи. Въпросът е кой ще ме спре.

Айн Ранд (1905-1982), философ и романист

След като през февруари бяхме дълбоко нагазили в дебрите на световната политика, през този красив женски месец сме много по-романтични, красиви и елегантни. Върху мартенската ни корица е една от най-големите наши актриси на всички времена, както и една от най-уважаваните българки въобще. Имам честта да познавам Цветана Манева от десетилетия и никога не съм преставал да се възхищавам на достолепието и класата, които излъчва тази жена. Очеркът, снимките и разговорите на Виолета Цветкова с нея, които сме събрали в 24 страници, са нищожна част от нашето преклонение пред нея. „Ако един ден се откажа от стремежа си към съвършенство, значи съм умряла, така да знаете!“. Тези нейни думи сякаш най-добре резюмират личността й.

Но в мартенския Biograph има и други силни жени, достойни да бъдат упование и пример. Британската легенда, която е почти връстница на Цветана – Хелън Мирън. Носителката на почетен „Златен глобус“ Джейн Фонда. Тенис-шампионката и активистка Мартина Навратилова. Ще ви заинтригува и нашият списък от млади български актриси, поели по пътя на Цветана Манева и Хелън Мирън. Събрали сме 11 от тях, но спокойно можеха да бъдат и 22 и даже вече започвам да съжалявам, че не разширихме този списък.

В допълнение към всичко това ще зарадваме читателките си и с проникновени интервюта с естрадната легенда (а напоследък и любим тв водещ) Орлин Горанов, както и с неуморимия Жоро Игнатов от „Съдебен спор“.

Приятно четене!

Георги Неделчев,

редакционен директор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s